Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Protivimo se privatizaciji brodogradilišta Uljanik, no ako se to ipak mora dogoditi, borit ćemo se za kontrolni paket dionica', istaknuo je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.


Šverko je dodao kako će to biti po modelu 25 posto plus jedna dionica u ruke radnika kako bi se sačuvala radna mjesta i osigurala dugoročna zaposlenost.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro" Radnik Uljanika Denis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 S otkazom i vrećicama u ruci: "I mladost i starost mi je tu, tako da srce me boli"

Županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Slobodan Kapor istaknuo je kako je u pulskom brodogradilištu nužno povećati osnovnu plaću jer, drži on, Uljanikovi radnici uspijevaju dobiti plaću veću od tri tisuće kuna samo kada rade cijeli mjesec. 

Sa svega dva dana bolovanja, dodao je Kapor, plaća 'pada ispod tri tisuće kuna'. 

Naime, u sindikatu smatraju da je osnovica od 1500 kuna bruto prenizak prag za dostizanje plaće koja bi bila primjerena za granu poput brodogradnje.

'Pula je najskuplji grad u Hrvatskoj, a poskupljenja koja su
zaredala u posljednje vrijeme dodatni su argument o nužnosti
dogovaranja veće osnovice', poručio je povjerenik Sindikata metalaca u 'Uljaniku' Đino Šverko.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju