Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SMH protiv privatizacije Uljanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Protivimo se privatizaciji brodogradilišta Uljanik, no ako se to ipak mora dogoditi, borit ćemo se za kontrolni paket dionica', istaknuo je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.

Šverko je dodao kako će to biti po modelu 25 posto plus jedna dionica u ruke radnika kako bi se sačuvala radna mjesta i osigurala dugoročna zaposlenost.

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Slobodan Kapor istaknuo je kako je u pulskom brodogradilištu nužno povećati osnovnu plaću jer, drži on, Uljanikovi radnici uspijevaju dobiti plaću veću od tri tisuće kuna samo kada rade cijeli mjesec. 

Sa svega dva dana bolovanja, dodao je Kapor, plaća 'pada ispod tri tisuće kuna'. 

Naime, u sindikatu smatraju da je osnovica od 1500 kuna bruto prenizak prag za dostizanje plaće koja bi bila primjerena za granu poput brodogradnje.

'Pula je najskuplji grad u Hrvatskoj, a poskupljenja koja su
zaredala u posljednje vrijeme dodatni su argument o nužnosti
dogovaranja veće osnovice', poručio je povjerenik Sindikata metalaca u 'Uljaniku' Đino Šverko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene