Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na internet stranicama

Rusi demantirali kupnju MOL-ovih dionica u INI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska naftna kompanija Surgutneftegas priopćila je kako ni u jednom trenutku nije bila uključena u razgovore s mađarskim MOL-om ili hrvatskom Vladom vezano za preuzimanje dionica INE.

Priopćenje u kojem jedna od najvećih ruskih naftnih kompanija negira preuzimanje INA-inih dionica objavila je na svojim internetskim stranicama.  Surgutneftegas je u proljeće ove godine od austrijskog OMV-a kupio 21,2 postotni udio u mađarskom MOL-u.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

>> Još se ne zna koliko dionica INA-e posjeduje MOL

Mađarski dnevni listovi Nepszava i Vilaggazdasag su prije nešto više od mjesec dana objavili da bi se ruska naftna kompanija Surgutneftegas možda bila spremna povući iz vlasništva MOL-a u zamjenu za udjel u Ini u kojoj MOL ima oko 47 posto dionica. Nakon objave te vijesti, koju su prenijeli i drugi mediji, ni iz mađarskog MOL-a niti iz Ine nisu htjeli komentirati te špekulacije. 'Nikad ne komentiramo nikakve špekulacije', odgovorili su iz tada iz MOL-a ističući da je 'MOL bez svake sumnje potpuno predan i posvećen svom partnerstvu s Inom'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene