Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska naftna kompanija Surgutneftegas priopćila je kako ni u jednom trenutku nije bila uključena u razgovore s mađarskim MOL-om ili hrvatskom Vladom vezano za preuzimanje dionica INE.


Priopćenje u kojem jedna od najvećih ruskih naftnih kompanija negira preuzimanje INA-inih dionica objavila je na svojim internetskim stranicama.  Surgutneftegas je u proljeće ove godine od austrijskog OMV-a kupio 21,2 postotni udio u mađarskom MOL-u.

>> Još se ne zna koliko dionica INA-e posjeduje MOL

Vezani članci Zsolt Hernadi (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca

Mađarski dnevni listovi Nepszava i Vilaggazdasag su prije nešto više od mjesec dana objavili da bi se ruska naftna kompanija Surgutneftegas možda bila spremna povući iz vlasništva MOL-a u zamjenu za udjel u Ini u kojoj MOL ima oko 47 posto dionica. Nakon objave te vijesti, koju su prenijeli i drugi mediji, ni iz mađarskog MOL-a niti iz Ine nisu htjeli komentirati te špekulacije. 'Nikad ne komentiramo nikakve špekulacije', odgovorili su iz tada iz MOL-a ističući da je 'MOL bez svake sumnje potpuno predan i posvećen svom partnerstvu s Inom'. (Hina)