Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Servis financijskih vijesti i informacija Reuters Group objavio je da je zaprimio ponudu o preuzimanju neimenovanog ponuđača, što je izazvalo skok cijena njegovih dionica za više od 25 posto.


"Upravni odbor Reutersa potvrđuje da je zaprimio preliminarnu ponudu treće strane koja može ali i ne mora dovesti do stvarnog podnošenja ponude Reutersu", navodi grupa u svojem priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Agrokorova ponuda za Mercator je ponižavajuća i neozbiljna' Slika nije dostupna 'Ponuda MOL-a dioničarima Ine nije uspjela'

"Nije sigurno da će do ponude doći niti da će biti dobivena nužna odobrenja, uključujući ona koja nalaže Reutersov pravilnik", dodaje se u priopćenju.

Sudeći po tržišnim nagađanjima o kojima su trgovci ranije izvijestili moglo bi se raditi o ponudi vrijednoj 600 penija po dionici od strane kanadskog Thomson Corp. ili News Corp.u vlasništvu Ruperta Murdocha.

Reuters je odbio podrobnije komentirati, a izjave je odbio i Thomson Corp. dok u News Corp. nitko nije bio trenutno dostupan za izjave.

Prema vlasničkoj strukturi Reutersa, nijedan dioničar ne može biti vlasnikom 15 posto ili više dionica Reutersa, a zlatna dionica koju drži Reuters Founder Share Co. može spriječiti neprijateljsku ponudu. Reuters Founder Shareom upravlja 15 povjerenika, čija je dužnost osigurati "neovisnost, nepristranost, integritet i slobodu od utjecaja" te globalne novinske agencije.

Dionice Reutersa poskočile su 24,3 posto na više od 611 penija, čime tržišna vrijednost te grupe iznosi oko 7,7 milijardi funti. Ranije je vrijednost njezinih dionica nakratko zabilježila najvišu razinu u zadnjih pet godina od gotovo 618 penija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju