Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Nakon ostvarenja projekta 'Brijuni-rivijera' u hrvatskom turizmu ništa više neće biti kao što je bilo", poručio je predsjednik Republike Stjepan Mesić nakon današnje prezentacije toga projekta u Puli.


Ustvrdivši da je riječ o iznimno važnom i zahtjevnom projektu, Mesić je napomenuo da su "Brijuni-rivijera" samo primjer aktiviranja neperspektivnog prostora i objekata koji vojsci više nisu zanimljivi.

Vezani članci Boris Milošević Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje'' Slika nije dostupna Usuglašena stajališta ključna početak projekta Brijuni rivijera

"To je uistinu poruka svima u Hrvatskoj gdje ima takvih
neiskorištenih prostora jer ćemo takvim ozbiljnim i planskim ulaganjem dobiti prostore koji će omogućiti Hrvatskoj da postane, ne velika sila, nego velesila u turizmu, te da ima objekte za goste najdubljeg džepa kao i za one koji imaju manju platežnu moć", naglasio je predsjednik Mesić. 

Dodao je kako će regionalne krize još dugo sprječavati Europljane da odlaze na daleke destinacije, pa će tako biti uglavnom orijentirani prema Europi.

To je, smatra Mesić, šansa Hrvatske da na najbolji mogući način prihvati i takve goste te da pritom od toga ima velike koristi.

"Projektom 'Brijuni-rivijera' dobivamo brend po kojemu će, ne samo Pula, Istra i Hrvatska, već cijela Europa biti poznati. Brijuni kao otočje koje je dugo godina bila zabranjena zona, poznati su u čitavom svijetu i upravo je to magnet koji treba maksimalno iskoristiti i koji će privlačiti goste", zaključio je predsjednik Mesić dodavši da takvi prostori neće imati nikakvu vrijednost ako ih se ne aktivira.

Direktor tvrtke "Brijuni-rivijera" Veljko Ostojić, predstavljajući
ovaj projekt, rekao je da će ukupan financijski učinak iznositi 1,5
milijardi eura te više od pet tisuća novih radnih mjesta.

"Naši su ciljevi izgradnja turističke rivijere visoke kategorije s
Brijunima kao središtem i to upravo stavljanjem u funkciju bivših
vojnih područja", zaključio je Veljko Ostojić.

Hrvatski je predsjednik tijekom današnjeg posjeta Istarskoj županiji razgovarao s čelnicima "Uljanik-Plovidbe" te se sastao s čelnicima općine Medulin.