Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obvezno članstvo u HGK uskoro bi moglo postati prošlost. Ukidanje je danas najavio ministar Gordan Maras.


Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras danas je, u organizaciji Poslovnog dnevnika, odgovarao na brojna pitanja putem društvenih mreža. Tako je, između ostalog, otkrio i kako je u pripremi i Zakon o ukidanje obveznog članstva u HGK.

Maras o izboru čelnika HGK: Da se pojavio Vidošević opet bi ga izabrali

Vezani članci Trebat će nam godine kako bismo vratili svoju gospodarsku sliku na vrijeme prije pandemije Gospodarstvo budućnosti: Evo čemu se trebamo okrenuti kako bismo pokrenuli hrvatsku ekonomiju U poslovnom planu se detaljno opisuje ideja, ambicije i planovi Što je poslovni plan i zašto ga mora imati svaki poduzetnik?

'Vrlo brzo prezentirat ćemo zakon kojim se ukida obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i kojim će poduzetnici sami odlučivati žele li ili ne biti članovi Komore. Nepotrebne su ove aktivnosti ispisivanja, koje vidimo sada, da pojedini poduzetnici opravdano upozoravaju da nemaju nikakve koristi. Mi ćemo to osigurati zakonskim rješenjem', rekao je Maras.

Ministar je na pitanja odgovarao pola sata, a u tom e vremenu dao do znanja i kako sumnja da je izbor novog predsjednika HGK Luke Burilovića bio regularan, budući da čelnik Komore mora imati najmanje 10 godina staža na mjestima od strateškog utjecaja na gospodarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook