Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba joj reorganizacija

Maras: Komora je dosad bila 'one man show'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras ocijenio je da je HGK proteklih 20-ak godina funkcionirala kao 'one man show'

Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras izjavio je danas da je Hrvatska gospodarska komora do sada funkcionirala kao 'one man show' te da joj treba temeljita reorganizacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvlačenje novca ANIMACIJA Dva kraka afere Remorker: Gdje je tu Nadan Vidošević? Slika nije dostupna Afera Remorker Vidošević: Nadam se da ćemo iz ovoga izaći jači

>> Nadan Vidošević službeno osumnjičen: Udružio suradnice u kriminalnu grupu - bio im vođa!

'Meni sada izgleda da je ta institucija koja je funkcionirala kao 'one man show' 18 ili 20 godina, obezglavljena, bez ikakvog sustava i koncepta. Čeka temeljnu reorganizaciju i treba osobu koja će to tako i posložiti, da sutra imamo transparentan sustav i da imamo zbilja koristi od te Komore, a ne kao što je bilo do sada, samo da se plaća, a da poduzetnici njihove usluge ne koriste', rekao je Maras novinarima u Saboru.

Vjeruje da će HGK za svog čelnog čovjeka izabrati osobu neopterećenu aferama, koja će biti sposobna provesti potrebne reforme.

'Kako je taj cijeli sustav netransparentno posložen, tamo treba osoba, ne koja će to mijenjati, a koja je sudjelovala u tome, nego osoba koja je neopterećena proteklih 18 godina. Po meni bi to trebala biti osoba gospodarstvenik, osoba koja će pretvoriti Komoru bude u službi gospodarstva', kazao je Maras. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene