Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga za UNP

'Izjava o potrebi poskupljenja autoplina je smiješna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analiza trenutnog stanja tržišta ukapljenim naftnim plinom i nedavni prosvjed upozorenja vozača na autoplin pred Ininom zgradom bila je glavna tema zajedničke sjednice upravnog odbora regionalne i hrvatske Udruge za ukapljeni naftni plin, priopćeno je iz udruge.

U priopćenju se, uz ostalo, ističe da je na sjednici, održanoj u Zagrebu, pozitivnim ocijenjen prosvjed koji je potaknula Građanska inicijativa za autoplin, a čije su održavanje podržale obje udruge. Prosvjed je, ocjenjuje se uz ostalo, ukazao na neodrživo stanje na hrvatskom tržištu, gdje država određuje cijenu ukapljenog naftnog plina, odnosno autoplina.

Pročitajte i ovo Plin - 5 Skupi plin - skuplji prozvodi Zbog strelovitog rasta cijena plina dublje ćemo posezati u novčanik, ali HERA za građane ima jednu dobru vijest Igor Grozdanić Visoke cijene Očekuju li nas ogromni računi za struju i plin? Analitičar: "Energije će biti, ali treba se spremiti za crne scenarije"

Udruga za ukapljeni naftni plin reagirala je i na izjavu predsjednika Uprave INA d.d. Tomislava Dragičevića o, kako se navodi u priopćenju, potrebi poskupljenja autoplina. 

>> Pred INA-om prosvjed zbog nestašice plina

Tu izjavu, stoji u priopćenju, 'gospodarstvenici smatraju u najmanju ruku smiješnom kada se zna da je cijena autoplina u Europi u pravilu 50 posto od najviše cijene Eurosuper 95 benzina, što bi značilo da bi već sada cijena autoplina od 3,35 za litru trebala biti niža, a nikako viša',

Hrvatska ima ukapljenog naftnog plina u suvišku i kao takav može poslužiti i kao strateški alternativni energent kakvim su ga već odavno proglasili SAD, Velika Britanija, Japan, Rusija i dr., navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Članovi UNP udruga ističu da su zbog 'složene situacije u Hrvatskoj zatražili monitoring europskih asocijacija za UNP i drugih sukladnih asocijacija i lobističkih organizacija EU', navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene