Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenutak iskrenosti

Draghi visoko zaduženim državama: Shvatite, izgubili ste suverenitet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlje s visokim dugovima moraju shvatiti da su davno izgubile suverenitet nad svojim gospodarskim politikama, poručio je predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi.

Predsjednik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi u razgovoru za Financial Times pozvao je države da ne popuste u ulaganju napora za proračunsku konsolidaciju i reforme.

"Napuštanje politike štednje, kao što neki predlažu, uništilo bi ogromne žrtve koje su podnijeli europski stanovnici", odgovorio je Draghi na pitanje o socijalnim tegobama u Španjolskoj i Grčkoj uslijed mjera štednje.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

>> Europa dogovorila prvi korak u uspostavi bankovne unije

"Zemlje s visokim dugovima i deficitima moraju shvatiti da su davno izgubile suverenitet nad svojim gospodarskim politikama u globaliziranom svijetu. Zajednički rad orijentiran prema stabilnosti znači povratak suvereniteta", dodao je.

Financial Times je imenovao predsjednika EBC-a za osobu godine jer je dao veliki doprinos u smirivanju financijskih tržišta u eurozoni, ne zanemarivši svoju ulogu u jamčenju stabilnosti cijena.

U četvrtak je Draghi pozdravio dogovor o jedinstvenom nadzoru banaka eurozone i ocijenio da će on pridonijeti "stabilnoj gospodarskoj i monetarnoj uniji". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene