Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U saveznom proračunu Sjedinjenih Država u 2008. zabilježen je manjak od 454,8 milijarde dolara, što je najviše u povijesti, zahvaljujući kolapsu stambenog tržišta i mjerama za poticanje usporenog gospodarstva.


Administracija predsjednika Georgea W. Busha objavila je da je manjak u proračunskoj godini završenoj 30. rujna, više nego dvostruko veći od manjka u 2007. godini, koji je iznosio 161.5 milijardu dolara.

Vezani članci Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Tomašević traži 227 milijuna kuna izvučenih kroz afere, dio optuženih i dalje radi za Grad, a njihovi odvjetnici tvrde: "To ne mijenja ništa" Slika nije dostupna Marić najavljuje drugu godinu zaredom niži od očekivanja proračunski deficit

Proračunski manjak u protekloj fiskalnoj godini, u koji je uključen i poticajni paket povrata poreza građanima i poduzećima vrijedan 168 milijardi dolara, nadmašio je stari rekord postavljen 2004., od 413 milijardi dolara.

Ekonomisti predviđaju daleko gore brojke iduće godine, kada troškovi sanacije financijskog sektora i ublažavanja gospodarskih teškoća uđu u proračunsku bilancu. Neki analitičari predviđaju da bi iduće godine proračunski manjak mogao premašiti 700 milijardi dolara, što će idućem predsjedniku predstavljati ogroman izazov.