Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deficit u SAD-u 454,8 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U saveznom proračunu Sjedinjenih Država u 2008. zabilježen je manjak od 454,8 milijarde dolara, što je najviše u povijesti, zahvaljujući kolapsu stambenog tržišta i mjerama za poticanje usporenog gospodarstva.

Administracija predsjednika Georgea W. Busha objavila je da je manjak u proračunskoj godini završenoj 30. rujna, više nego dvostruko veći od manjka u 2007. godini, koji je iznosio 161.5 milijardu dolara.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Kako lokalni čelnici upravljaju našim novcem? - 7 DEFICIT RASTE Kako su lokalni čelnici upravljali novcem građana? Institut za javne financije objavio veliku analizu, pogledajte tko je najbolji, a tko najgori

Proračunski manjak u protekloj fiskalnoj godini, u koji je uključen i poticajni paket povrata poreza građanima i poduzećima vrijedan 168 milijardi dolara, nadmašio je stari rekord postavljen 2004., od 413 milijardi dolara.

Ekonomisti predviđaju daleko gore brojke iduće godine, kada troškovi sanacije financijskog sektora i ublažavanja gospodarskih teškoća uđu u proračunsku bilancu. Neki analitičari predviđaju da bi iduće godine proračunski manjak mogao premašiti 700 milijardi dolara, što će idućem predsjedniku predstavljati ogroman izazov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene