Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedne investicije Zarubežnjefta

Brođani Rusima: Smanjite zagađenje, pa investirajte u Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska državna naftna tvrtka Zarubežnjeft planira u Hrvatsku uložiti milijardu eura. Ništa sporno da Rusi nisu vlasnici bosansko-brodske rafinerije koja zagorčava život građanima Slavonskoga Broda.

Rafinerija u Bosanskom Brodu radi punom parom. To znači da stanovnici Slavonskog Broda dišu na škrge. 'Ovo je strašno. Pogotovo za ovu malu djecu i za nas koji tu živimo', kažu Brođani. 'Najgore kad izađeš iz stana onda kad te udari onaj prvi val, to je grozno', dodaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Požar lokaliziran Duspara o eksploziji u rafineriji: "Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti" Mirko Duspara i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Stigli novi rezultati Gradonačelnik Sl. Broda: ''Iz ministarstva su trebali raditi sanaciju, obavijestiti građane. To nije napravljeno''

Uzaludno se Brođani bore protiv zagađenja iz susjedne države. Miris novca ondje je jači od smrada iz rafinerije. Ruski vlasnik posao namjerava proširiti i na Hrvatsku. Bačen je mamac. Rusi u Hrvatsku žele uložiti miljardu eura. 'Mi nemamo ništa protiv, ali prije svega smo za to da se uredi pitanje vezano uz zagađenje, a to je modernizacija rafinerije Bosanski Brod, onda nemamo ništa protiv ', kaže gradonačelnik Salvonskog Broda Mirko Duspara.

Smanjite zagađenje, pa investirajte u Hrvatsku - ruskim ulagačima poručuju Brođani. 'Ja bi na neki način riješila to da oni prvo riješe ovaj slučaj, pa da se onda investira u Hrvatsku', predlađu Brođani.

S ruskim ulagačima je pregovarao prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva. Rusi su obećali smanjiti zagađenje. 'Da su oni spremni u suradnji s lokalnom samoupravom Slavonskog Broda dozvoliti trajni monitoring nad njihovim proizvodnjama i tehnoligijama. A ono što će Vlada učiniti dat će tehnički suport lokalnoj samoupravi Slavonskog Broda', kaže ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Građani Slavonskoga Broda nadaju se da miris novca neće otupiti osjetila.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene