Kolida Grabar-Kitarović (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Kolida Grabar-Kitarović (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Čelni ljudi ruskog naftnog magnata Zarubežnjefta prvi su put u Hrvatskoj i sastaju se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Slavonskom Brodu.


Glavna je tema sastanka plinifikacija rafinerije u Bosanskom Brodu, kojom bi se riješio problem zagađenja zraka.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica oglasila se o izgradnji kuće za osmeročlanu obitelj, otkrila čija je pomoć bila ključna Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica volontirala na Banovini te obećala kuću osmeročlanoj obitelji: "Došla je sa stručnjacima, sagradit će mi novu kuću na mjestu stare"

Na sastanku će biti Evgenij Murov, predsjednik Upravnog odbora Zarubežnjefta, Sergej Kudrjašov, generalni direktor te ruske državne naftne kompanije, Andrej Getinger, direktor Optima grupe, kompanije u sklopu koje posluje rafinerija Bosanski Brod s rafinerijom ulja u Modriči.

Za stolom će također sjediti Egor Bronnikov, v. d. direktora Uprave za države Europe, Sjeverne Amerike i međunarodnih organizacija Ministarstva ekonomskog razvoja Ruske Federacije, Oksana Tarasenko, pomoćnica ministra energetike Ruske Federacije, te Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

Hrvatski predstavnici, osim Predsjednice, bit će Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Ivica Arar, prvi čovjek Plinacroa, te Branko Radošević, direktor tvrtke Crodux-energetika.

Ovaj sastanak odvija se nekoliko sati nakon kobne eksplozije u Rafineriji u Bosanskom Brodu u kojoj je poginula jedna osoba, a devet ih je ozlijeđeno.