Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Slavonskom Brodu

Predstavnici ruskog naftnog giganta sastaju se s Predsjednicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelni ljudi ruskog naftnog magnata Zarubežnjefta prvi su put u Hrvatskoj i sastaju se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Slavonskom Brodu.

Glavna je tema sastanka plinifikacija rafinerije u Bosanskom Brodu, kojom bi se riješio problem zagađenja zraka.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Na sastanku će biti Evgenij Murov, predsjednik Upravnog odbora Zarubežnjefta, Sergej Kudrjašov, generalni direktor te ruske državne naftne kompanije, Andrej Getinger, direktor Optima grupe, kompanije u sklopu koje posluje rafinerija Bosanski Brod s rafinerijom ulja u Modriči.

Za stolom će također sjediti Egor Bronnikov, v. d. direktora Uprave za države Europe, Sjeverne Amerike i međunarodnih organizacija Ministarstva ekonomskog razvoja Ruske Federacije, Oksana Tarasenko, pomoćnica ministra energetike Ruske Federacije, te Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

Hrvatski predstavnici, osim Predsjednice, bit će Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Ivica Arar, prvi čovjek Plinacroa, te Branko Radošević, direktor tvrtke Crodux-energetika.

Ovaj sastanak odvija se nekoliko sati nakon kobne eksplozije u Rafineriji u Bosanskom Brodu u kojoj je poginula jedna osoba, a devet ih je ozlijeđeno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene