Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravlje u crvenom

Dugovječnost u sjemenkama rajčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključ dugovječnosti nalazi se u rajčicama! Prirodni sastojak iz sjemenki rajčice prepoznat je kao ključna komponenta potrebna za dug i zdrav život.

Taj sastojak sprečava ugruške u krvi i zato se promovira kao prirodna alternativa aspirinu. Otkrili su ga slučajno znanstvenici s Rowett Instituta u Aberdeenu dok su istraživali kvalitetu hrane i dobrobiti mediteranske dijete.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Ovaj sastojak iz sjemenki rajčice, patentiran pod nazivom 'fruitlow', uskoro bi se mogao naći u voćnim napitcima i drugoj hrani poput mliječnih proizvoda. Dobiva se od gela koji se nalazi oko sjemenki rajčice.

Klinička su testiranja pokazala da pomaže u održavanju cirkulacije tako što sprečava zgrušavanje krvi. Komisija Europske unije koja se brine za testiranje i prihvaćanje novih proizvoda priznala ga je kao korisnog za cirkulaciju krvi, te dopustila da se njegova oznaka nađe na pakiranjima nekih proizvoda.

Do danas nisu pronađeni štetni efekti sastojka, tvrde istraživači s Rowett Instituta. Rezultati koji se postižu njegovom konzumacijom mogu trajati do 18 sati, što znači da je idealan za svakodnevnu upotrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene