Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Željko Kalebić umro od trovanja heroinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt Željka Kalebića, koji je preminuo 25. siječnja u gospićkoj bolnici dok je izdržavao 20-godišnju zatvorsku kaznu, uzrokovalo je trovanje heroinom, potvrdio je doktor sudske medicine s riječkog Zavoda za sudsku medicinu Dražen Cuculić gdje je obavljena obdukcija.

On je kazao da je prisutnost heroina u Kalebićevu tijelu potvrđena toksikološkom analizom provedenom u Zagrebu. Na Kalebićevu tijelu nisu pronađeni tragovi intravenoznog uzimanja droge te ju je morao uzeti na neki drugi način, rekao je Cuculić.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Željko Kalebić (48) zatvorsku je kaznu izdržavao u zatvorenu odjelu gospićkog zatvora. Službenik odjela osiguranja ušao je 25. siječnja ujutro u njegovu ćeliju i Kalebić je tada pokazivao znakove života. No kako su svi pokušaji da ga se probudi bili neuspješni, pozvan je zatvorski liječnik koji ga je pregledao te naložio da ga prevezu u gospićku bolnicu. Tu je preminuo sat nakon dolaska.

Kalebić i njegova supruga Vedrana na Županijskom su sudu u Splitu osuđeni potkraj prosinca 2000. na 20 i 14 godina zatvora jer su organizirali preprodaju 12,5 kilograma heroina na splitskom području. 

Supruga Vedrana, ocijenio je sud, ulagala je oko 5,5 milijuna kuna stečenih od preprodaje droge u stanove, zemljišta i salon namještaja te im je sva ta imovina oduzeta. To je bila prva pravomoćna presuda za pranje novca u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene