U poslovnici Hrvatske pošte u karlovačkoj četvrti Banija nepoznati je razbojnik u 8.10 sati uz prijetnju oružjem otuđio nepoznatu količinu novca te se za njim traga, priopćila je karlovačka plicija.


Na mjestu događaja je uz policiju i Hitna pomoć, a kako se doznaje u Centru 194 u razbojništvu nitko nije "tjelesno ozlijeđen" već je jednoj djelatnici od stresa pozlilo te joj je pružena pomoć.

Vezani članci Napad na kombi s novcem VIDEO Vozač kombija s novcem izbjegava metke naoružanih pljačkaša: "Pucat će. Je*eno će pucati" Eksplozija bankomata, ilustracija U posljednje dvije godine lopovi su raznijeli i opljačkali više od 70 bankomata. No njihovo dizanje u zrak pljačkašima se više neće isplatiti

Budući da je prije mjesec dana ista poslovnica bila meta razbojništva Hrvatska pošta (HP) je organizirala psihosocijalnu podršku osoblju te prati njihov oporavak i stanje. Iako ne žele govoriti o konkretnom stanju u poslovnici Banija u HP-u su odgovorili da pružaju pomoć svojim djelatnicima "svugdje i uvijek" kada se dogode ovakve visoko-stresne situacije. Dodaju i da djelatnici imaju jasne upute kojih se trebaju pridržavati u slučajevima razbojništva.

U odgovoru stoji da se nakon svake pljačke djelatnike tretira s posebnom pažnjom, a prema programu koji provodi Ured za upravljanje ljudskim resursima Hrvatske pošte.

"Tim programom za situacije prepada ili pljački učinkovito se pomaže i savjetuje sve djelatnike Hrvatske pošte koji su doživjeli traumu na radnom mjestu. Redovito ih se kontaktira i prati se njihov oporavak, od strane psihologa Hrvatske pošte. Oni se temeljito posvećuju svakom djelatniku koji je doživio prepad", piše u odgovoru.

Dodaju i da je za njihove djelatnike vrlo stresno kada nakon razbojništava o detaljima događaja moraju svjedočiti na sudu, zbog čega djelatnici imaju mogućnost savjetovanja s pravnikom Hrvatske pošte, a koji ih upoznaje sa postupkom ispitivanja svjedoka kako bi im se stres umanjio. (Hina)