Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hodao cestom

Strašna prometna nesreća kod Korenice: U naletu autobusa poginuo 25-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neprilagođene brzine autobusa iz Srbije, u ponedjeljak je u Korenici poginuo 25-godišnjak koji je hodao uz cestu.

U Korenici je u ponedjeljak oko dva sata zbog neprilagođene brzine autobusa iz Srbije smrtno stradao 25-godišnji Koreničanin koji je hodao cestom, priopćila je policija iz Gospića.

Nesreća se dogodila kada je 67-godišnji hrvatski državljanin iz smjera Udbine prema Plitvičkim Jezerima upravljao neprilagođenom brzinom autobusom srpske registracije i udario 25-godišnjeg pješaka.

Mladić se nalazio u istoj prometnoj traci kada ga je autobus prednjim dijelom udario u blagom lijevom zavoju. Očevidom je utvrđeno da vozač “brzinu kretanja nije prilagodio tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom”.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Indiji Autobus sletio u provaliju: Poginulo 11 ljudi, 29 ozlijeđenih u kritičnom stanju

Pješak je na mjestu nesreće smrtno stradao uslijed zadobivenih ozljeda, a protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava, stoji u priopćenju.

Vozač je bio uhićen i saslušan te pušten, a protiv njega će se, iako ima boravište u Srbiji, postupak po kaznenoj prijavi za izazivanje prometne nesreće voditi u tzv. redovnom postupku, rekla je Hini glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene