Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda u ponedjeljak

Obrana na suđenju Davidu Komšiću: "Patio je zbog Kristinina ponašanja, bio je razdražljiv i neubrojiv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom županijskom sudu danas bi trebalo završiti suđenje Davidu Komšiću (20) koji se tereti da je brutalno 88 puta ubo i porezao nožem te ubio bivšu djevojku, trudnu Kristinu Krupljan (18).

Sutkinja je Komšića pitala osjeća li se krivim, a on je odgovorio "Ne", te se nastavlja braniti šutnjom.

Pročitajte i ovo Majka i sestra Davida Komšića (Foto: Pixell) Ubojstvo Kristine Krupljan Sestra ubojice odbila svjedočiti: "David Komšić bio je patološki vezan uz jednu osobu, emotivno i socijalno nezreo" Slika nije dostupna Otkriveni detalji optužnice Nakon brutalnog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku ocu je rekao: ''Ubo sam je, tata, nožem u vrat''

Tužiteljica kaže da je Komšić bio svega svjestan te da je i prijašnjim napadima najavljivao krajnji čin. Nakon što je tužiteljica počela govoriti o Kristininim ozljedama, obitelj ubijene djevojke počela je plakati. To je pogodilo i Davidovu majku. On pak samo šuti i gleda u pod, javljaju 24 sata

Tužiteljica traži da se Komšića proglasi krivim. Kaže da nema osnove za maloljetničke sankcije zbog težine djela. Osim toga, za prometnu nesreću također mu nisu sudili kao mlađem punoljetniku, nego kao odrasloj osobi. Za iskaz radnice Centra za socijalnu skrb rekla je da je nevaljan i neprofesionalan s obzirom na to da ga nije vidjela godinu dana prije ubojstva ni nakon ubojstva.

Nakon tužiteljstva sudu se obratio Komšićev odvjetnik Veljko Miljević. Kaže da su objektivni elementi djela nesporni, ali sporni su oni subjektivni. Tvrdi da u trenutku ubojstva David nije bio ubrojiv, odnosno da je njegova ubrojivost sporna.

"Zbog Kristinina ponašanja je patio, a zbog dugotrajne patnje bio je u jakoj razdražljivosti", navodi Miljević.

Odvjetnik kaže je on našao u optužnici elemente drugog kaznenog djela, a to nije navedeno teško ubojstvo. Miljević je naveo da su vještaci rekli da je ubrojivost bila bitno smanjena.

Branitelj se ne slaže da je bilo bezobzirne osvete. Osim toga, pročitao je dio iskaza navodnog oca djeteta koji je svjedočio bez prisustva javnosti. On je rekao da je Kristinu upoznao godinu dana ranije te da mu nije pričala o Davidu i problemima. Rekla mu je da je trudna. Kad ju je pitao s kim, ona mu je rekla da nije bitno. Zato je Miljević naveo da nije utvrđeno čije je bilo dijete. Uz to, ne zna se ni čiji je bio nož kojim je ubijena.

Izlaganje je gotovo. Presuda Komšiću bit će u ponedjeljak 9. travnja u 13.30 sati.

Na suđenju su saslušani svi predloženi svjedoci i provedena su vještačenja. Iako je cijeli proces trebao biti gotov krajem ožujka, ono je odgođeno zbog spriječenosti suda.  Komšiću će se suditi i za prethodni napad na Kristinu kad ju je s prijateljima presreo u Zagrebu.

Podsjetimo, dio suđenja Davidu Komšiću, koji je optužen za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan, bio je zatvoren za javnost.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević na posljednjem je ročištu zatražio isključenje javnosti jer su sudski vještaci, psiholog i psihijatar svjedočili o osobnom životu Davida Komšića.

Ranije su svjedočili roditelji optuženog te ubijene Kristine Krupljan, a iz svega rečenog jasno je da je bila riječ o vrlo turbulentnoj vezi obilježenoj prekidima i nasiljem. Također, roditelji Davida Komšića izjavili su da je njihov sin imao psihičkih problema te da se liječio u Bosni i Hercegovini.

Komšiću prijeti maksimalna kazna od 40 godina zatvora, no budući da je mlađi punoljetnik, sud može primijeniti blaži Zakon o sudovima za mladež prema kojemu bi mogao dobiti maksimalno deset godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene