U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je 25-godišnjak koji je porazbijao solarne ploče na Pozdravu Suncu.

Galerija


25-godišnjaka se tereti za razbijanje 38 solarnih ploča na arhitektonskoj instalaciji u Zadru, na Obali kralja Petra Krešimira IV. Solarne ploče porazbijao je metalnim šahtom, a to se dogodilo 30. svibnja ove godine.

Vezani članci Kokain, ilustracija (Foto: Pixsell,Grgo Jelavić) Veliki ulov policije: U Zadru pao diler s kokainom velike čistoće vrijednim 1,6 milijuna kuna Pao diler u Zadru (Foto: PU zadarska) U Zadru pao diler: Policija mu oduzela kokain i marihuanu, vage, 39.500 tisuća eura i dva pištolja

Iz državnog odvjetništva priopćeno je da je razbijanjem Pozdrava Suncu 25-godišnjak oštetio Grad Zadar za 750.000 kuna. Od suca istrage zatraženo je određivanje istražnog zatvora protiv 25-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, nakon privođenja 25-godišnjaka koji je na Pozdravu Suncu razbio čak 38 staklenih ploča, pružena mu je liječnička pomoć te je zadržan na liječenju na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice. Mladiću prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Policiji su građani 30. svibnja oko 13:30 prijavili da mlađi muškarac razbija solarne ploče na instalaciji Pozdrav Suncu. Nakon vandalskog čina sjeo je na bicikl i pobjegao. Policija ga je nedugo nakon toga pronašla. Mladi Zadranin otprije je poznat policiji.