Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije bilo krivolova

Policija pustila Talijane koji su brodom ušli u hrvatski dio Jadrana: Platili su kaznu od 45.000 kuna

Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr)
Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U hrvatskom dijelu Jadrana jutros je uhvaćena talijanska ribarica. Nakon što su cijeli dan proveli u Zadru, talijanski ribari vraćaju se kući.

U blizini Dugog otoka u srijedu ujutro uhvaćena je talijanska ribarica. Ribarica je uhvaćena u našim teritorijalnim vodama, na oko jednu milju udaljena od otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priveden uz kaznenu prijavu Veliki ulov policije: U Zadru pao diler s kokainom velike čistoće vrijednim 1,6 milijuna kuna Pao diler u Zadru (Foto: PU zadarska) Završena istraga U Zadru pao diler: Policija mu oduzela kokain i marihuanu, vage, 39.500 tisuća eura i dva pištolja

Policija je talijanske ribare oko 18:30 pustila da se vrate kući nakon što su gotovo cijeli dan proveli privezani u Zadru i nakon što su platili kaznu od 45.000 kuna, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Talijani su se policiji pravdali da se zbog lošeg signala nisu javili Lučkoj kapetaniji i policiji. Nakon toga su se pravdali i da im je parangal upao u more i išao prema hrvatskoj strani nošen vjetrom pa su morali za njim i našli se u hrvatskom teritorijalnom moru. Iako se ispočetka špekuliralo da su uhvaćeni u krivolovu to nije tako.

Na brodu su imali ribu, ali i očevidnike za tu ribu jer su na moru tri dana.

Inače, kazne za nelegalni prelazak granice je između 2000 i 10.000 kuna, što znači da su njih šestorica platila oko 7000 kuna po osobi.

Policija se ranije oglasila o akciji uhićenja talijanskih ribara koji su uhvaćeni u krivolovu na hrvatskom teritoriju.

Službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka u 6 ujutro uočili su brod čije im je kretanje dalo naslutiti da se bave ribolovom i da su ilegalno prešli granicu. Na mjesto događaja odmah su krenule zadarska Pomorska i aerodromska policija i signalizirale im da stanu, ali Talijani su pokušali pobjeći. Policija ih je sustigla kad su već ušli u talijanske vode te ih u 7.50 sprovela do luke u Zadru.

Do sada provedenim izvidima utvrđeno je da su se na plovilu nalazili 48-godišnji zapovjednik i 5 članova posade, državljana Italije, starosti između 57 i 25 godina te je utvrđeno kako su plovilom nezakonito prešli državnu granicu, te se sumnjiči da su nezakonito ribarili parangalima u hrvatskom teritorijalnom moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene