Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priveden 25-godišnjak

Šteta više stotina tisuća kuna: Usred bijela dana porazbijao solarne ploče i uništio zadarski Pozdrav Suncu

Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 1
Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 1 Zadarski.hr
Aktualno Galerija Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 1 Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 1 Foto: Zadarski.hr Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 2 Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 2 Foto: Zadarski.hr Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 3 Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 3 Foto: Zadarski.hr +0 Uništen zadarski Pozdrav Suncu (Foto: Zadarski.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
U Zadru je u četvrtak nepoznati muškarac rešetkom s kanalizacije razbio solarne ploče na Pozdravu Suncu, poznatoj zadarskoj atrakciji. Policija je potvrdila da je privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem, a prema neslužbenim informacijama riječ je o 25-godišnjem mladiću.

Policiji su građani oko 13:30 u četvrtak prijavili da mlađi muškarac razbija solarne ploče na instalaciji Pozdrav Suncu, javlja zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Nakon što je željeznom rešetkom porazbijao 26 solarnih ploča, na biciklu se udaljio.

Policija je pronašla osobu koju se dovodi u vezu s tim događajem i doveli je u službene prostorije te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje, dok se na mjestu događa provodi očevid, rekla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. Kako piše zadarski.hr, radi se o 25-godišnjem mladiću.

Mladi Zadranin, otprije je poznat policiji

a obnovu ove zadarske atrakcije nedavno je potrošeno više od 4 milijuna kuna, a šteta koju je počinio ovim vandalskim činom procjenjuje se na oko pola milijuna kuna.
 

Iživljavanje nad turističkom atrakcijom možete vidjeti u videu ispod. 

Inače, jedna solarna ploča na Pozdravu Suncu košta oko 14.000 kuna, što znači da je učinjena šteta od oko 364.000 kuna, i to bez PDV-a.

Pozdrav Suncu sastoji se od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra.

Ispod staklenih provodnih ploča nalaze se fotonaponski solarni moduli preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom, s ciljem da se, kao i s Morskim orguljama, ostvari komunikacija - tamo sa zvukom, a ovdje sa svjetlom, opis je instalacije na internetskim stranicama zadarske turističke zajednice. (V.P./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene