Stjepan Simović
Stjepan Simović Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Pixsell

Policija nam je potvrdila da je u jučerašnjem sudaru tri auta jedna osoba lakše ozlijeđena, a prometnu nesreću je izazvao pijani vozač. Stjepan Simović sam je potvrdio da je sudjelovao u nesreći te izrazio žaljenje što je "ovim činom zasjenio odoru koju cijeni i s ponosom nosi".


U prometnoj nesreći u Dubokoj ljutoj, naselju između Dubrovnika i Cavtata jučer nešto prije 20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila, a jedna je osoba (34) lakše ozlijeđena. Kako nam je potvrdila policija, nesreću je izazvao prijani vozač koji je imao 1,22 promila u krvi.

Vezani članci Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 Šokantno svjedočanstvo preživjelog: "Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje... To je bio pravi masakr" Policija, ilustracija Tragedija u blizini Varaždinskih toplica: Prevrnuo se traktor, vozač preminuo na mjestu

Stjepan Simović, zapovjednik vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za 24sata je potvrdio da je sudjelovao u nesreći. "Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam Predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim", rekao je Simović za 24sata.

HVZ osudila ponašanje

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) u nedjelju je osudila ponašanje županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji je vožnjom u pijanom stanju prouzročio prometnu nesreću u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije.

"Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje", priopćila je HVZ.

Sukladno zakonskim mogućnostima, HVZ će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu njihovog humanog zvanja.