Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žao mu je

Šef dubrovačkih vatrogasaca pijan skrivio nesreću, iz HVZ-a ljutiti: "Ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija nam je potvrdila da je u jučerašnjem sudaru tri auta jedna osoba lakše ozlijeđena, a prometnu nesreću je izazvao pijani vozač. Stjepan Simović sam je potvrdio da je sudjelovao u nesreći te izrazio žaljenje što je "ovim činom zasjenio odoru koju cijeni i s ponosom nosi".

U prometnoj nesreći u Dubokoj ljutoj, naselju između Dubrovnika i Cavtata jučer nešto prije 20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila, a jedna je osoba (34) lakše ozlijeđena. Kako nam je potvrdila policija, nesreću je izazvao prijani vozač koji je imao 1,22 promila u krvi.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Nesreća u Zagrebu - 4 Vozač je uhićen Pijan zamalo usmrtio radnika Čistoće, iz Sindikata bijesni: "Vidite koji je to posao i koji su to rizici"

Stjepan Simović, zapovjednik vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za 24sata je potvrdio da je sudjelovao u nesreći. "Izražavam ispriku cjelokupnoj javnosti jer mi je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. S obzirom na navedeno, jutros sam Predsjedniku Vatrogasne županije DNZ dao mandat na raspolaganje. Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim", rekao je Simović za 24sata.

HVZ osudila ponašanje

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) u nedjelju je osudila ponašanje županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji je vožnjom u pijanom stanju prouzročio prometnu nesreću u Dubokoj Ljutoj na području Dubrovačko-neretvanske županije.

"Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje ovakav način ponašanja, osobito kada dolazi iz vatrogasnih redova. Iako u nesreći nije bilo težih posljedica, ovo je još jedan dokaz što može izazvati neodgovorno ponašanje", priopćila je HVZ.

Sukladno zakonskim mogućnostima, HVZ će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi poslali poruku da konzumiranjem alkohola, a potom sudjelovanjem u prometu, vatrogasci štete ugledu njihovog humanog zvanja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene