Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Uhićeni dileri kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je na današnjoj je konferenciji za novinare da su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga jučer dovršili kriminalističku obradu nad četvoricom hrvatskih državljana te nad jednom osobom koja ima hrvatsko i slovensko državljanstvo zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni Dario M. (39) radi preprodaje nabavljao veće količine kokaina. Kako bi povećali masu kokaina, dileri su ga u stanu drugoosumnjičenoga Marka P. (27), na području Črnomerca, miješali s punilom (manitolom), nakon čega su ga preprodavali na ilegalnome zagrebačkom narko-tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina Slika nije dostupna Prijevoz 40 kg kokaina Dubrovnik: Uhićena trojica dilera

Početkom studenoga prošle godine trećeosumnjičeni Janez Ž. (27) kupio je kokain od zasad nepoznate osobe na području Kutine, a novac mu je dao četvrtoosumnjičeni Gorki G. (38), koji ga je (novac) prikupio zajedno s petoosumnjičenim Predragom D. (38).

Dileri su tu drogu također pomiješali s punilom (manitol) te su je prepakirali. Dio te droge 27-godišnjak je sam preprodavao, a dio je predao 33-godišnjemu Mladenu V., koji ju je prodavao na trešnjevačkom području i koji je priveden 4. studenoga prošle godine.

Početkom veljače, na temelju naloga Županijskoga suda u Zagrebu, policija je premetnula osobni automobil audi A6, vlasništvo drugoosumnjičenoga Marka P., te je na kontrolnoj ploči pronašla 0,1 gram kokaina.

U stanu na području Črnomerca pronađeno je 1590,06 grama manitola i 2,86 grama kokaina.

Trojica osumnjičenika uz kaznenu su prijavu privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Zagrebu, a protiv četvrtoosumnjičenoga i petoosumnjičenoga podnesena je kaznena prijava budući da trenutačno nisu dostupni. Premetačinom obiteljske kuće na području Botinca kod četvrtoosumnjičenika su pronađena dva revolvera (Rossi i Smith i Wesson) i pet komada streljiva promjera 22 milimetra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene