Džemal Paloš (60) sumnjiči se da je Antu Škembera (29) ubo nožem skakavcem nakon svađe zbog (ne)plaćanja vozne karte.


Osumnjičeni za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera na autobusnoj stanici na Avenijij Većeslava Holjevca u Zagrebu danas je priveden u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Džemal Paloš (60) sumnjiči se da je Škembera ubo nožem skakavcem nakon svađe zbog (ne)plaćanja vozne karte. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj ukratko je navedena kronologija zbivanja: "Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se u nedjelju, 16. travnja oko 17.40 sati na autobusnoj stanici na Aveniji Većeslava Holjevca kod kućnog broja 60, oštećeni nakon kraćeg sukoba s vozačem autobusa javnog gradskog prijevoza oko nevaljane karte, verbalno i fizički sukobio sa 60-godišnjim putnikom, koji je stao u obranu vozača autobusa.

Po izlasku iz autobusa, osumnjičeni 60-godišnjak je u jednom trenutku iz odjeće izvadio nož i oštećenom zadao ubodnu ranu u trbuh, nakon čega se vratio u autobus koji je nastavio vožnju prema Velikoj Gorici. Oštećeni se potom srušio na travnatu površinu u blizini autobusne stanice, gdje ga je oko 17.55 sati pronašla građanaka i pozvala Hitnu medicinsku pomoć, koja ga je prevezla u KBC Zagreb, gdje je oko 21 sat preminuo".

Policiji su u identificiranju osumnjičenog pomogle snimke nadzornih kamera, kao i snimka iz samog autobusa, kada su vidjeli koji su događaji prethodili ubojstvu.