Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Županijsko državno odvjetništvo provest će istragu protiv 42-godišnjakinje iz Zagreba.


42-godišnjakinja se tereti da je u subotu oko 22 sata u obiteljskoj kući u Zagrebu, nakon prethodnog verbalnog i fizičkog sukoba s nevjenčanim suprugom, s ciljem da ga ubije više puta zamahivala škarama prema njemu.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Stravičan slučaj u okolici Varaždina: Muškarac dva puta pokušao ubiti suprugu i maloljetnu kćer Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell,Dubravka Petric) Osječki policajac suprugu zlostavljao više od dvije godine, natjerao ju da u dvorištu kleči i moli Očenaš

Sve se to dogodilo u kući u kojoj stanuje zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom i dvoje maloljetne djece starosti 12 i 14 godina te u njihovoj prisutnosti.

Kad ju je suprug spriječio u pokušaju da ga ozljedi škarama, 42-godišnjakinja je, i dalje s namjerom da ga ubije, uzela kuhinjski nož te mu zadala teške ozljede, odnosno tri ubodne rane, i to dvije u područje lijeve strane prstišta te treću u područje lijevog ramena.

Smrt supruga spriječena je hitnom medicinskom intervencijom. Sumnja se da je 42-godišnjakinja time ugrozila pravilan psihofizički razvoj svoje djece.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio joj jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Apokaliptične scene u Venezueli: Stanovnici panično bježe u Kolumbiju, gaze preko rijeke kako bi došli do hrane i lijekova