Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za ubojstvo majke dobio 12 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Karlovcu nepravomoćno je danas Bernarda Acketa (1964.) za ubojstvo majke osudio na 12 godina zatvora i mjeru obvezna liječenja od alkoholizma do pet godina.

Protiv Ackete danas je održano prvo ročište, na kojem su saslušani svi predloženi svjedoci, uključivo i dvoje sudskih vještaka, pročitani dokumenti iz spisa važni za dokazni postupak te iznesene završne riječi optužbe, obrane i okrivljenika te isti dan donesen i pravorijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

Obrazlažući presudu, sudac Ante Ujević kazao je kako sud smatra dokazanim da je Acketa počinio ubojstvo s neizravnom namjerom, t.j. svi dokazi potvrđuju navode u optužnici da je 30. listopada 2007. u obiteljskoj kući u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom u tijeku sukoba majku po glavi i vratu više puta udario šakom i nekim točno neutvrđenim tupotvrdim predmetom.

Među ostalima nanio joj je i tešku i za život opasnu ozljedu nagnječenja mozga s krvarenjem, zbog koje je 4. studenog 2007. preminula u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene