Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatili ga u subotu

Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu navečer u Zagrebu je zaustavljen vozač automobila koji je pušio joint. No to je tek početak niza prekršaja koje je napravio. Na Prekršajnom sudu proglašen je krivim.

U subotu oko 19:20 31-godišnjak je vozio automobil zagrebačkih registarskih oznaka po Zagrebačkoj aveniji u smjeru juga.

Zaustavili su ga policajci, koji su utvrdili da je za vrijeme vožnje pušio joint. Ponuđeno mu je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, što je 31-godišnjak odbio, kao i vađenje krvi i urina uz stručni liječnički pregled.

To je bio tek početak. Utvrđeno je da je automobil vozio bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme vožnje nije bio vezan. Također, kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Nakon što je uhićen, doveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim.

Kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na rok od jedne godine. To znači da neće u zatvor ako u sljedećih godinu dana ne bude uhvaćen u istom prekršaju.

Izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 1500 kuna.

Drugi kažnjeni vozači

Zagrebačka policija izvijestila je da je tijekom vikenda kažnjeno 10 vozača. Među njima je upravo vozač s jointom u ruci dobio najmanju novčanu kaznu.

Jedan od onih koji su kažnjeni u petak je vozio Samoborskom cestom bez položenog vozačkog ispita i s 1,47 promila alkohola u krvi. Uhićen je, a Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio ga je s 15.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neće se opustiti Policija uhitila dvojicu muškaraca na čijem su posjedu pronašli čak 91 stabljiku marihuane: Prijeti im do 12 godina zatvora

Pijana 38-godišnjakinja udarila je u parkirane automobile u Jarunskoj ulici pa pobjegla, no nakon toga se vratila i napuhala 2,12 promila pa ponovno pokušala pobjeći policiji. Kažnjena je oduzimanjem vozačke dozvole na tri mjeseca s 16.942,50 kuna na istom sudu.

Pijani 25-godišnjak koji je u petak Savskom cestom vozio u suprotnom smjeru s 1,58 promila na istom je sudu kažnjen s 12.000 kuna.

32-godišnjak koji je u subotu Zagrebačkom avenijom vozio s 1,59 promila kažnjen je na Općinskom prekršajnom sudu novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ulov težak gotovo 9 tona VIDEO Pao poljoprivrednik kod Zadra: Pogledajte plantažu s gotovo 8000 stabljika marihuane

38-godišnjak kojega su zaustavili policajci i koji je napuhao 1,66 promila isti sud je kaznio s 10.000 kuna.

To su samo neki od kažnjenih vozača tijekom vikenda.

"Rekorder" je 22-godišnjak koji je Balokovićevom ulicom vozio s 2,34 promila alkohola. Na raskrižju s Meštrovićevim trgom skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao. Potom je u Cimermanovoj ulici skrivio još jednu prometnu nesreću u kojoj je udario teretno vozilo. Nastala je materijalna šteta, a 22-godišnjak je uhićen. Nadležni prekršajni sud kaznio ga je s 21.600 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene