Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krađama automobila zaradili milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je i predala istražnom sucu trojicu muškaraca iz Oroslavja i Donje Stubice zbog sumnje da su ukrali osam automobila 'volkswagen' i prodajom njihovih dijelova zaradili najmanje milijun kuna.

Zbog krađe četiri 'volkswagena' tipa golf, tri passata i jednog venta uhićeni su 24-godišnjak i 39-godišnjak iz Oroslavja, te 20-godišnji limar iz Donje Stubice, koji je ukradene automobile rastavljao i dijelove ugrađivao u vozila koja su mu dolazila na popravak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo dvije tone Uskok podignuo optužnicu protiv 14 švercera duhana: Oštetili su državu za 220 tisuća eura Slika nije dostupna Štićenik centra 'Pustodol' pronađen mrtav

Policija pretpostavlja da je do krađa dolazilo po narudžbi, odnosno nakon što je 20-godišnji limar na popravak dobio određeni model automobila.

Dvojac iz Oroslavja automobile je krao na zagrebačkom području obijajući ih tzv. ruskim ključem. Elektronsku blokadu probijali su pomoću ranije pripremljenog kompjutorskog procesora i automobile 'spremali' u garažu 39-godišnjaka.

Tamo su skidali registarske oznake i stavljali lažne, uglavnom njemačke, te automobile vozili do limarske radionice na području Donje Stubice.

Osim što je ukradene automobile rastavljao, a limarske i mehaničarske dijelove prodavao ili ugrađivao u karambolirana vozila, 20-godišnjak je neke automobile prepravljao i kasnije prodavao. Zarađen novac dijelili su na tri dijela, kažu u policiji.

U trag toj skupini policija je ušla nakon saznanja da se kod Donje Stubice nalazi ilegalna autolimarska radionica, poznata kao 'pilana'. 

Pretragom 'pilane' policija je pronašla više dijelova demontiranih s ukradenih automobila, uhitila 20-godišnjaka, a nešto kasnije u Oroslavju i ostalu dvojicu.

Policija nastavlja istraživati taj slučaj jer vjeruje kako je uhićena grupa kriva za krađe još nekih automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene