Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još četvero agenata PNUSKOK-a uhićeno je zbog opstruiranja nekih od najznačajnijih istraga vezanih za gospodarski kriminal.


Uhićenja su dio USKOK-ove istrage curenja povjerljivih informacija osobama iz kriminalnog miljea. Među uhićenim službenicima tog najelitnije policijskog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, nalazi se i inspektorica koja je sabotirala gotovo sve istrage vezane za kriminal u HAC-u, piše Jutarnji list.

Vezani članci Policija, ilustracija Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 6 Afera Janaf: USKOK donio rješenje o pokretanju istrage protiv 11 osumnjičenih, policija podnijela kaznene prijave protiv njih 13, a otkriveni su i novi detalji

>> Dvojici uhićenih policajaca mjesec dana pritvora

Ta je inspektorica bila zadužena za istragu oko svih nepravilnosti na koje su godinama djelatnici HAC-a upozoravali. Ona je te iste ljude, koji su prijavljivali nepravilnosti, ispitivala u uredu glavnog osumnjičenog, što je bio dovoljan razlog da mnogi odustanu od svojeg svjedočenja.

Svi uhićenici su zadržani u istražnom pritvoru. Istražitelji isto tako sumnjaju kako su osumnjičeni inspektori PNUSKOK-a u više navrata osobama nad kojima se provodila kriminalistička obrada, dali do znanja kako su pod nadzorom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook