Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još četvero agenata PNUSKOK-a uhićeno je zbog opstruiranja nekih od najznačajnijih istraga vezanih za gospodarski kriminal.


Uhićenja su dio USKOK-ove istrage curenja povjerljivih informacija osobama iz kriminalnog miljea. Među uhićenim službenicima tog najelitnije policijskog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, nalazi se i inspektorica koja je sabotirala gotovo sve istrage vezane za kriminal u HAC-u, piše Jutarnji list.

Vezani članci Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a Uskok optužio savjetnika Zadarske županije za namještanje natječaja za energetsku obnovu kuća Krijumčarenje ljudi, ilustracija Četvero u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja ljudi od BiH do Slovenije kroz Hrvatsku

>> Dvojici uhićenih policajaca mjesec dana pritvora

Ta je inspektorica bila zadužena za istragu oko svih nepravilnosti na koje su godinama djelatnici HAC-a upozoravali. Ona je te iste ljude, koji su prijavljivali nepravilnosti, ispitivala u uredu glavnog osumnjičenog, što je bio dovoljan razlog da mnogi odustanu od svojeg svjedočenja.

Svi uhićenici su zadržani u istražnom pritvoru. Istražitelji isto tako sumnjaju kako su osumnjičeni inspektori PNUSKOK-a u više navrata osobama nad kojima se provodila kriminalistička obrada, dali do znanja kako su pod nadzorom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook