Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Mogućnost utjecanja na svjedoke

Dvojici uhićenih policajaca mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica uhićenih policajaca izvedena su pred suca zagrebačkog Županijskog suda.

Zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke dvojici uhićenih policajaca određen je jednomjesečni pritivor. Tužiteljica i zamjenica ravnatelja USKOK-a nije željela precizirati o koliko se svjedoka radi. Odvjetnici policajaca nisu željeli komentirati izjave svojih štićenika kako ne bi ugrozili tijek istrage.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Policija uhićeni policajci i pročelnica USKOK objavio detalje zataškavanja prometne nesreće u kojoj je sudjelovao gradonačelnik Vrbovskog

Prvoosumnjičenog policijskog službenika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Odjela suzbijanja korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, i drugoosumnjičenog policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke USKOK tereti da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita i pomaganja u primanju mita.

Kako se navodi u priopćenju USKOK-a, osnovano se sumnja da su oni od srpnja do rujna ove godine u Zagrebu zainteresiranim osobama dostavljali podatke o provođenju posebnih dokaznih radnji za čije operativno provođenje je bio zadužen prvoosumnjičeni službenik Pnuskoka.

>> Uhićena dva policijska službenika: Odavali službene podatke!

Njih dvojica su se dogovorili da će on podatke prikupljene tijekom operativnog provođenja posebnih dokaznih radnji davati drugoosumnjičenom policijskom službeniku koji će ih potom prenositi zainteresiranim osobama, od kojih će dobivati novčane naknade i dijeliti ih.

Sukladno dogovoru oni su, znajući da time otežavaju i onemogućavaju provođenje posebnih dokaznih radnji i kriminalističko istraživanje, u više navrata zainteresiranim osobama dostavili navedene podatke za što su dobili novčane nagrade.

Osim toga, policijski službenik Pnuskoka je 26. rujna 2012. jednu osobu, nakon što je tijekom operativnog rada na provođenju posebnih dokaznih radnji saznao da ta osoba kontaktira s osobama nad kojima se provode posebne dokazne radnje, osobno obavijestio o do tada prikupljenim saznanjima, navodi se u priopćenju. (HIna/M.D.C)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene