Obavijesti Video Pretražite Navigacija
autocesta a1

Uhićen Splićanin: Objavljeni detalji stravične nesreće u kojoj je život izgubio njemački motociklist

Prometna nesreća (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Prometna nesreća (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Policija je objavila detalje stravične prometne nesreće koja se u dogodila u petak na autocesti Split-Zagreb, kod tunela Sveti Rok u kojoj je poginula jedna osoba.

Policija je objavila da se nesreća, do koje je došlou petak oko 14:50 sati, dogodila kada je 22-godišnjak iz Splita, upravljajući osobnim automobilom virovitičke registracijske oznake, na 215. kilometru autoceste u smjeru Zagreba, na mjestu gdje je padala gusta kiša sa solikom, izgubio nadzor nad automobilom i udario lijevom stranom automobila u motocikl njemačkih registarskih oznaka koji stajao u zaustavnoj traci. 

Pročitajte i ovo Ilustracija prometne nesreće Promet normaliziran Lančani sudar u zapadnom dijelu Zagreba Ilustracija Teška nesreća VIDEO Ovako izgleda lančani sudar više od 100 automobila: Ima ozlijeđenih

Od udarca je 41-godišnjeg Nijemca odbacio van kolnika, a motocikl je udario u stražnji dio automobila ogulinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak iz Ogulina. 

Na motocikl je potom naletio osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak iz Dubrovnika, a na te automobile je pak naletio Slovenac svojim automobilom. 

"Uslijed zadobivenih ozljeda, vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno s mogućnošću prekvalifikacije (7 muškaraca, 4 žene, dvoje djece)", kaže se u priopćenju policije.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 22-godišnjak iz Splita je uhićen te će biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava će biti podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića, koja je izdala nalog za provođenje obdukcije preminulog.

Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok bio u prekidu od 15.15 do 2.30 sati.

"Također jučer, u vremenu od 14.43 sati do 14.50 sati na istome kilometru autoceste dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u kojima je 31-godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom mađarske nacionalne oznake i lijevim pneumaticima prešao na mekani teren središnjeg pojasa i udario u odbojnu ogradu, a 29-godišnji njemački državljanin upravljajući osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u betonski zaštitni zid", stoji u policijskom priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene