Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskoga suda u Dubrovniku danas oko 13 sati priveden je Ivica Limov, zvan Piksi (1960.), koji je sinoć oko 19 sati iz pištolja u kafiću Roksi u Dubrovniku pucao u Antuna Kalinića (1968.) iz Dubrovnika.


U priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u kojem se navode samo inicijali, kaže se da je Ivica Limov sinoć oko 23,30 sati doveden u bolnicu na liječnički pregled, nakon čega mu je određeno zadržavanje na Odjelu psihijatrije.

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

Kako stoji u priopćenju, ubojstvu Antuna Kalinića nije prethodio nikakav sukob u lokalu, a Ivica Limov je nakon pucanja napustio kafić i udaljio se prema Ulici Pere Čingrije, gdje je zatečen i uhićen te doveden u policijsku postaju, uz uporabu sredstava prisile.

Antun Kalinić prevezen je u dubrovačku bolnicu gdje mu je pružena pomoć, ali je preminuo u 20,15 sati.

Ubijeni Antun Kalinić bio je pomorac, završio je pomorski fakultet u Dubrovniku, bio je oženjen i otac troje djece. 

Ivica Limov - Piksi radio je kao bolničar u dubrovačkoj Općoj bolnici, bio je pripadnik specijalne postrojbe tijekom Domovinskog rata, a već nekoliko godina se liječi od PTSP-a.