Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibensko-kninska Policijska uprava utvrdila je da je za smrt 18-godišnjakinje iz Srime, koja je umrla prije 10 dana, kriv 34-godišnjak koji joj je protiv njezine volje ubrizgao injekciju heroina i pustio da umre.


Tako uzrok smrti nije, kako se prije mislilo, samoubojstvo predoziranjem. Muškarac je osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva. 

Vezani članci Kokain, ilustracija Otkriju pola tone kokaina, ali uhićenih gotovo da i nema. Pitali smo MUP gdje griješe, otkrili su nam što bi im pomoglo u istragama Slika nije dostupna Narkomanske šprice i heroin skrivala među slatkišima!

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik PU-a Branko Peran izvijestio je da je taj muškarac djevojci heroin ubrizgao 16. lipnja oko 22 sata, a zbog veće količine i čistoće heroina njoj je odmah pozlilo.

Do trenutka djevojčine smrti, oko 5 sati u jutro, nije ništa učinio da bi joj pomogao, premda ga je druga ženska osoba upozorila na moguće kobne posljedice.

Tijelo mrtve djevojke pronađeno je u kući u Srimi 17. lipnja oko 5,30 sati, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla jer je uzela prekomjernu količinu droge, kazao je Peran. 

O tom slučaju policiji je svjedočila ženska osoba koja je 34-godišnjaka upozoravala da bi djevojka mogla umrijeti, no za sada nije poznato hoće li i protiv nje biti podignuta kaznena prijava za sudioništvo u ubojstvu.

Taj muškarac je policiji poznat, a kriminalističkom obradbom toga ubojstva utvrđeno je da je počinio i kažnjivo djelo preprodaje heroina i kokaina na području Srime i Vodica. 

Policija ga je kazneno prijavila i sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku. 

Određen mu je pritvor, a ako ga sud proglasi krivim, očekuje ga i do 40 godina zatvorske kazne.

Šibenska policija, kazao je Peran na konferenciji za novinare, od 24. travnja do 21. lipnja riješila je ukupno 25 kažnjivih djela zloporabe droga, općeg i organiziranog kriminala. 

Prijavljeno je 15 osoba od kojih je šestero pritvoreno, a devetero je kazneno prijavljeno u redovitu postupku.

Kako je danas rečeno, riješena su i dva stara slučaja razbojništva. 

Uhićeni su muškarac i žena koji su 1993. odjeveni u odore Hrvatske vojske, maskirani kapama s prorezima za oči, naoružani pištoljima i nožem upali u obiteljsku kuću u Srimi, zavezali muža i ženu, troje djece zaključali u sobu i ukrali 20.000 tadašnjih hrvatskih dinara. 

Rasvijetljena je i pljačka poslovnice Splitske banke u Zadru iz 1999. kad su dvojica maskiranih muškaraca naoružanih sačmaricom opljačkali 84.000 kuna.