Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomorska nesreća

U sudaru glisera i jet-skija kod otoka Kornata teško ozlijeđen 40-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema dostupnim informacijama poznato je da je 40-godišnjak upravljajući jet-skijem iz za sada neutvrđenog razloga udario u gliser, kojim je upravljao 33-godišnjak, obojica državljani Republike Hrvatske. U sudaru je voditelj jet-skija zadobio tešku ozljedu noge.

Sudar dva plovila dogodio se u jutarnjim satima na otoku Kornat, odakle je organiziran hitan medicinski transport ozlijeđenog voditelja jet-skija.

Pročitajte i ovo Nesreća u Rijeci - 4 Rijeka zavijena u crno Novi detalji stravične nesreće u tunelu: "Dijelovi automobila bili su rasuti po tri trake, motor je izletio van" Sudar u Puli očevid u tijeku FOTO Teška nesreća u Puli: Vatrogasci izvlačili ljude iz auta, troje prevezeno u bolnicu

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimili su danas, 9. kolovoza u 8.44 sati, posredstvom Županijskoga centra 112, poziv od očevidca pomorske nesreće sa jednom teže ozlijeđenom osobom, koja se dogodila u uvali Vrulja, na otoku Kornat.

Pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, OKC-om Policijske uprave Šibensko-kninske i Postajom pomorske i aerodromske policije Šibenik.

S obzirom na težinu ozljeda unesrećenoga je dojavitelj vlastitim plovilom prevezao do obližnje uvale Opat na otoku Kornatu, kamo je odmah angažirano policijsko plovilo sa liječničkom pratnjom, koje je isplovilo iz Tribunja te su unesrećenoga preuzeli u 9.55 sati i prevezli u Tribunj. Tu su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Šibenik te prevezli u šibensku Opću bolnicu.

Službenici Lučke kapetanije Šibenik na poziciji su započeli očevid o uzrocima nesreće pregledom oštećenoga glisera i jet-skija te dostupne brodske administracije. Od voditelja glisera i očevidaca uzete su izjave. Oštećena vozila otegljena su kasno popodne do šibenske luke.

Prema dostupnim informacijama u okviru do sada provedenog očevida poznato je da je 40-godišnjak upravljajući jet-skijem iz za sada neutvrđenog razloga udario u gliser, kojim je upravljao 33-godišnjak, obojica državljani Republike Hrvatske. U sudaru je voditelj jet-skija zadobio tešku ozljedu noge.

Lučka kapetanija Šibenik nastavlja s rasvjetljavanjem okolnosti ove pomorske nesreće, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene