Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pirotehničar Damir Šimunić (32) iz Karlovca danas je teško ozlijeđen u razminiranju u bivšoj karlovačkoj vojarni Gornjem Mekušju te je amputirano lijevo stopalo, doznaje se od dežurnog kirurga Opće bolnice u Karlovcu Nedjeljka Strikića.


Pirotehnički nadzornik Hrvatskog centra za razminiranje Željko Perušić kazao je na mjestu nesreće da se minski izgred dogodio u 12,40 sati unatoč tomu što se radilo po standardnom operativnom postupku uz poštivanje svih sigurnosnih mjera.

Vezani članci Slika nije dostupna Split: teško ozlijeđen Norvežanin pronađen u uvali Bačvice Slika nije dostupna Split: Mladić teško stradao skačući u more

Stradali pirotehničar djelatnik je tvrtke ITP-a "Atlante" iz Zagreba. Voditelj radilišta Zoran Vasiljević kazao je da je Damir stao na nagaznu protupješačku minu. Kolege pirotehničari odmah su mu podvezali nogu kako bi se smanjilo krvarenje te je sanitetskim vozilom najhitnije prevezen u karlovačku bolnicu.

Vasiljević je dodao da popodnevna smjena pirotehničara nije nastavila rad zbog moguće uznemirenosti, a hoće li se razminiranje nastaviti sutra, ovisit će, kako je kazao, o psihofizičkoj spremnosti pirotehničara da nastave rad na siguran način.

Ovlašteni zastupnik ITP-a "Atlante" Siniša Mohač kazao je na radilištu da svi pirotehničari i tvrtka imaju sve potrebne potvrde MUP-a i HCR-a te potrebne ateste za opremu koju rabe u razminiranju.

Policijski službenici karlovačke Policijske uprave obavili su očevid te utvrđuju okolnosti stradanja i moguće propuste, kazala je glasnogovornica PU-a Tanja Petrić.

Mjesto gdje se dogodio minski izgred udaljeno je 150 metara od ceste u Gornjem Mekušju.