Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska policija uhitila je tri osobe za koje se sumnja da su počinile više kaznenih djela - krivotvorenje isprava, prijevaru, napad na službenu osobu i nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.


Riječ je o 49-godišnjaku s karlovačkog područja, 20-godišnjakinji sa zadarskog i 54-godišnjaku sa zagrebačkog područja, koji je prilikom pretrage stana s bombu u ruci krenuo prema policijskim službenicima, ali su ga oni svladali i oduzeli mu ručnu bombu te nitko nije ozlijeđen.

Vezani članci Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..." Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi

Kako stoji u jutrošnjem policijskom izvješću, oni su, predstavljajući se kao vlasnici ili prijatelji vlasnika tvrtke Obratrg iz Zagreba, iz više trgovina u Zadru tijekom siječnja uzimali različite artikle, od prehrane do računala, tražili predračun i poslije donosili presliku krivotvorenog naloga za plaćanje. Tako se preuzimali neplaćenu robu, oštećujući vlasnike za veći novčani iznos.

Policija je u ponedjeljak provela pretragu više stanova koje koriste uhićenici na području Zadra, a u jednom od njih pronađeni su krivotvoreni pečati, osobna iskaznica i drugi predmeti.

U tijeku je kriminalistička obrada ovog slučaja, a po dovršetku
obrade, osumnjičeni će uz kaznene prijave biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, stoji u jutrošnjem izvješću PU zadarske.