Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tomurad ponovno pozvao BBB-ovce da se odrede prema huliganima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik zagrebačke Policijske uprave Marijan Tomurad pozvao je danas vođe navijačke skupine Bad blue boysa (BBB) da se odrede prema huliganima u svojim redovima i upozorio kako će policija učiniti sve da stane na kraj huliganskom divljanju.

Huligani se nisu smirili nakon nedavne tragedije na Ribnjaku u kojoj je ubijen 18-godišnji Frane Despić, upozorio je Tomurad i pozvao čelnike BBB-a da se nakon "svojevrsnoga licemjerja koje smo od njih čuli" odreknu članova koji čine štetu Udruzi navijača i normalnim navijačima, ljudima koji vole klub i reprezentaciju.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

"Ako ih se ne odreknu, snosit će određene konzekvence o kojima ovog trenutka ne bih htio govoriti", rekao je Tomurad.

Naveo je i nekoliko primjera huliganskog divljanja - prije dva dana, nakon utakmice Cibona-Partizan, u Savskoj ulici i na Strossmayerovu trgu navijačke skupine BBB-a napale su građane, slučajne prolaznike.

Kod Tehničkog muzeja desetak huligana napalo je petoricu mladića, polaznike Dočasničke škole na Črnomercu, pri čemu je teško ozlijeđen mladić iz BiH (fraktura jagodične kosti) koji je tu na školovanju.

Na Strossmayerovu trgu skupina od pet mladića napala je jednog mladića i dvije djevojke i lakše ih ozlijedila.

Posljednji se izgred dogodio noćas u Jarunskoj ulici, a zasad se ne povezuje s navijačkim skupinama. U njemu su petorica mladića napala 20-godišnjaka, pretukla ga i otela mu sat.

Mladiću su pokušali pomoći jedan 20-godišnjak i 24-godišnjak, ali su i oni u općoj tučnjavi teže i lakše ozlijeđeni.

Napadači su se zatim udaljili, ali ih je policija zatekla u blizini (Horvaćanski zavoj) i privela iz u službene prostorije. Obrada traje.

U sva tri slučaja dio počinitelja je odmah uhićen. Na Strosmayerovu trgu uhićeno je svih pet počinitelja, na Jarunu također pet, a na Savskoj tri BBB-a, rekao je Tomurad dodajući da će policija uhititi i ostale sudionike.

"U oba slučaja, kada govorimo o navijačima, riječ je o iznimnoj drskosti. Nisu bili drogirani ni pijani, nego su pri punoj svijesti napadali prolaznike", istaknuo je Tomurad izražavajući zabrinutost takvim ponašanjem.

Pritom je pokazao i dio "arsenala" koji im je oduzet - boksere, noževe i teleskopske palice s čeličnom kuglom na vrhu kamuflirane kao kišobran te zamolio roditelje da obrate pozornost na to što im djeca nose u torbama i ruksacima.

Policija čini što može, rekao je Tomurad, dodajući kako je na pravosudnim tijelima da "takve huligane stave na mjesto gdje pripadaju".

Također je spomenuo događaj na posljednjoj utakmici u Maksimiru, kada navijači nisu htjeli ući na stadion jer im nije bilo dopušteno unijeti natpis: "Hrvatska, srami se!"

Stvarno ne znam čega bi se to Hrvatska u odnosu prema navijačima trebala sramiti, prokomentirao je Tomurad i ocijenio kako na stadionu nije mjesto "nikakvim političkim porukama ni porukama koje nemaju veze s utakmicama kluba ili reprezentacije".

I dalje ćemo od organizatora tražiti da se takvim natpisima navijači ne mogu koristiti, najavio je Tomurad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene