Polako izlaze detalji oko smrti djevojke koja je u subotu u Sopotu nađena mrtva, zamotana u tepih. Tijelo je odvezeno na obdukciju. Policija je privela muškarca koji se dovodi u vezu sa smrću.

Galerija


Djevojka koja jučer ujutro pronađena umotana u tepih na ulazu u nekadašnje sklonište u zagrebačkom Sopotu, bila je maloljetna. Policija još uvijek ne govori je li riječ o nasilnoj smrti, ali cijelo poslijepodne pretresa stan nekoliko ulica dalje od mjesta gdje je pronađena. Stanari zgrade, kraj koje je djevojka pronađena, i dan poslije šokirani su i prestrašeni. Kriminalisti kažu da bez obzira na način na koji je djevojka umrla, u svakom je slučaju riječ o kaznenom djelu.

Vezani članci Radik Tagirov Jezivo priznanje bravara koji je ubio 26 žena: "Zadavio sam ih tiho i brzo'' Neobični likovi nacrtani na više mjesta u Zagrebu - 1 Znate li o čemu je riječ? U Zagrebu se pojavili neobični likovi bez lica, netko ih crta na svim površinama

"Netko je nešto u ovom slučaju želio prikriti i žrtvu najvjerojatnije ostaviti na drugom mjestu", rekao je reporterki Nove TV Barbari Golji kriminalist, mr. Dubravko Klarić. Na pitanje koja je kvalifikacija kaznenog djela ako je osoba umrla prirodnom smrću, a netko ju je premjestio u tepihu na drugo mjesto, Klarić kaže da je riječ o kaznenom djelu nepružanja pomoći i neobavještavanja nadležnih tijela.

Sutra nalaz obdukcije

Cijeli slučaj prati i reporter Nove TV Domagoj Mikić koji se javio ispred zgrade za koju istražitelji vjeruju da je u njoj nesretna djevojka preminula. Ulica je pod blokadom policije. Na mjesto su tijekom poslijepodneva stigli i vještaci Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić koji češljaju stan i hodnik zgrade.

"Riječ je o državljaninu BiH koji je u Hrvatskoj imao redovno prijavljeno boravište u Hrvatskoj. Ono što sam saznao da  je u razgovoru s istražiteljima ponudio objašnjenje da je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Izgubio je svijest, a kada se probudio, djevojka je već bila mrtva. On se uspaničio i vrlo vjerojatno, a to policija tek treba utvrditi kako, djevojku je zamotanu u tepih odnio u 500-tinjak metara udaljen podrum", izvijestio je Mikić i dodao da je još nejasno je li muškarac imao pomagača.  

Policija već imala intervencije u stanu privedenog

Policija mu je u subotu bila čitav dan ispred stana u kojem se on zaključao, a izašao je iz stana tek u nedjelju u 2 ujutro, nakon čega su ga priveli, doznaje Mikić.

Policija je već imala intervencije u stanu u Šenovoj ulici, isti u kojem boravi privedeni državljanin BiH.

Naš reporter doznaje i da je preminula maloljetna djevojka imala i problema. Navodno je bježala iz domova, a 28 siječnja bio je prijavljen i njezin nestanak. U rujnu bi navršila 17 godina.

Više detalja trebalo bi biti poznato u ponedjeljak kada bi trebali biti gotovi detalji obdukcije djevojke.

Policija je u nedjelju izvijestila da je tijelo djevojke, koje je pronađeno u zagrebačkom Sopotu, nakon obavljenog očevida prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Utvrđen identitet

''Utvrđen je identitet ženske osobe te je utvrđeno da se radi o maloljetnici. Nastavlja se kriminalističko istraživanje vezano za okolnosti pronalaska tijela'', priopćili su iz zagrebačke policije.

Nakon obdukcije će biti poznato više informacija o događaju koji je potresao stanovnike Sopota.

Djevojka crne kose

Stanovnici Zemljakove ulice novinarima su ispričali kako se iz prizemlja zgrade čula neka buka. "Nekad se po ulazima znaju povlačiti skupljači stare krame i lopovi. Još ne znamo što se dogodilo. Policija ne govori ništa", rekla je u subotu za Jutarnji jedna stanarka.

"Mlađa ženska osoba crne kose zamotana u tepih bila je odbačena poput životinje na stepenicama prema podrumu. Glava joj je bila prema dolje, a noge prema gore. Netko ju je očito bacio i pobjegao", ispričao je drugi stanar.