Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskazi optuženih

Ranjeni navijač: Digao sam ruke, čuo hitac i dobio udarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško ranjeni navijač M.G. i njegov kolega N.H.T. ostaju u pritvoru, nakon iznošenja obrane oko događaja nakon svibanjske utakmice između Dinama i Hajduka.

Tužiteljstvo je za ranjenog M.G., koji je nezaposleni kuhar i koji je već osuđivan, zatražilo dvije godine zatvora. Apsolvent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, N.H.T., pokušao se u obrani iz pritvora izvući iznošenjem činjenica da je otac malog djeteta, da boluje od Crohnove bolesti, da mu žena ima tešku upalu zglobova te da mu je otac invalid. Tužiteljstvo je na to kontriralo rekavši kako je sve što je rekao stajalo i prije počinjenja kaznenog djela, no kako ga je N.H.Z. svejedno počinio i prijete mu tri godine zatvora.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Saša Lugonjić, reporter Dnevnika Nove TV Dinamo - AEK Policijska opsada stadiona, nadlijeću ga helikopteri i dronovi: "Na tribinama će biti 12 članova obitelji pokojnog navijača"

Obojica navijača niječu krivnju i tvrde kako policijski automobil nisu niti dotakli. N.H.Z je utakmicu dočekao van stadiona, jer se ozlijedio u padu na tribini. 'Čuo sam snažno kočenje auta bez policijskih oznaka i galamu pa pucanj. Ta je gungula trajala od 5 do 10 sekunda. Kad me pitate što znači gungula, pretpostavljam da je bila riječ o galami i negodovanju zbog zalijetanja tog auta u gledatelje. Vidio sam ljude s dignutim rukama, no nisam čuo da netko razbija auto. Ja tom autu nisam prilazio. Nakon pucnja svi smo počeli bježati. Ljudi su bježali na sve strane', riječi su kojima se branio 34-godišnji navijač N.H.T, piše Večernji list.

Smršavio 21 kilogram

M.G., koji je u međuvremenu smršavio 21 kilogram i koji je nakon mjesec i pol dana prebačen iz zatvorske bolnice u Remetinec, ispričao je i svoju verziju priče. 'Nisam znao što se događa pa sam prišao autu i nagnuo se. Vidio sam muškarca kako na stražnjem sjedalu repetira pištolj. Pucao je bez upozorenja. Podigao sam ruke i čuo hitac te osjetio udarac. Nije mi jasno zašto je izvadio pištolj, nisam ga ni dotaknuo, a ni auto. Pao sam, a on je istrčao i počeo me psovati i udarati. Rekao sam da sam ranjen, ali nije se obazirao, cipelarili su me i poslije ubacili u maricu. Jedan je policajac rekao da me pregledaju jer je vidio da krvarim, ali zaključili su da je to od ogrebotine', prepričao je.

Od iskaza obojica navijača, naravno, razlikovao se iskaz policajca. 'Pošto je netko prema policijskom vozilu bacio pivsku bocu ili čašu, vidio sam da je kolega Car napadnut. Izvadio sam pištolj i repetirao ga. Vidio sam siluetu koja otvara moja vrata i desnom rukom krenuo prema van i viknuo policija, no udaren sam po ruci i došlo je do opaljenja. Vidio sam tu osobu kako viče da je pogođena te pada nakon tri-četiri metra', rekao je u svojem iskazu policajac Zvonimir Mitrović.

>> VIDEO: Novinarka Nove TV isprobala elektrošoker

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene