Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sudar dva automobila i autobusa na autocesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kilometar prije karlovačkih naplatnih kućica na autocesti Zagreb Karlovac sudarila su se oko 16,10 sati tri vozila, i to dva osobna od kojih jedno stranih registarskih oznaka te autobus Ministarstva obrane RH. Četiri su osobe ozlijeđene.


U karlovačkoj Hitnoj medicinskoj pomoći doznaje se da su sve četiri osobe teže ozlijeđene, a da su ih istodobno zbrinule u vrlo kratkom roku tri raspoložive ekipe Hitne pomoći s tri vozila. Tri su osobe u životnoj opasnosti. 

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Prometna nesreća (Arhiva: Grgur Zucko/PIXSELL) Supetarska obilaznica Brač: Dvije osobe ozlijeđene u sudaru autobusa i automobilaa, u Split prevezeni helikopterom

Voditeljica Hitne medicinske pomoći Maja Grba Bujević rekla je kako su ozlijeđeni dobili pomoć po svjetskih standardima hitnosti, jer je prvo vozilo nakon dojave u 16,12 sati bilo na mjestu nesreće u 16.17 sati, potom su još dva tima došla jer su srećom baš svi bili slobodni, tako da su svi ozlijeđeni na vrijeme zbrinuti i nalaze se na Jedinici intenzivnog liječenja u karlovčkoj Općoj bolnici.

Nakon nesreće promet je 15-ak minuta bio potpuno u prekidu u oba smjera, i prema Zagrebu i prema Karlovcu, jer je zbog snažnog udara u sudaru jedno osobno vozilo prešlo sa cestovnog smjera prema Karlovcu na trake suprotnog smjera, za Zagreb.

Istražni sudac o uzrocima nesreće

Očevidom na mjestu prometne nesreće utvrđeno je da su se sudarili mercedes njemačkih registracija i golf šibenske registracije, pri čemu je mercedes preletio preko zaštitne
ograde na trak za smjer Zagreb i sudario se s Autotransportovim autobusom u kojem su se prevozili časnici MORH-a, izvijestio je istražni sudac Mladen Kosijer. 

Radi utvrđivanja odgovornosti za nesreću, istražni sudac je naložio vještačenje vozila jer, kako je rekao, na mjestu događaja nije bilo moguće utvrditi sve okolnosti.

Sudac Kosijer rekao je kako je tragedija s mnogo više žrtava
izbjegnuta jer je vozač autobusa uspio i snažno kočiti i zadržati kontrolu nad autobusom.

Promet je petnaestak minuta nakon nesreće bio potpuno u prekidu za oba smjera, a sada je normaliziran.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene