Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneno djelo

Studentica iz Varaždina odlučila krivotvoriti ocjene kako bi dobila stipendiju: Podli plan baš joj i nije uspio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Varažindski policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Sumnja se da je 21-godišnjakinja kao studentica jednog visokog učilišta u Varaždinu preko informacijskog sustava visokih učilišta na vlastiti zahtjev zaprimila prijepis ocjena i popratnu potvrdu o studiju. Potom je tu potvrdu, s ciljem da je uporabi kao pravu, preinačila tako da je izmijenila temeljne podatke o uspjehu na studiju, i to da je upisana u drugu nastavnu godinu, iako je bila upisana na prvu godinu kao ponavljač, zatim podatke o ECTS bodovima, prosječnu ocjenu i prosjek ocjena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga će trajati godinama Najveća prijevara u povijesti SAD-a! Nestalo 280 milijardi dolara: Kako su milijarde pomoći za COVID-19 ukradene ili potrošene

Potvrdu je uporabila kao pravu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u svrhu natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Domišljati zločinci Djelatnica nasjela na opaki trik prevaranata! Mislila je najbolje, ali tvrtka je u jednom danu ostala bez 180.000 eura

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državom odvjetništvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene