Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Domišljati zločinci

Djelatnica nasjela na opaki trik prevaranata! Mislila je najbolje, ali tvrtka je u jednom danu ostala bez 180.000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U samo jednom danu tvrtka je ostala bez više od 180.000 eura. Sve je počelo kada je djelatnica kompanije dobila mail u kojem se traži da ažurira bankovnu aplikaciju. Poslali su joj ga prevaranti, a ne službena osoba.

Riječka policija izvijestila je u petak o računalnoj prijevari u iznosu od nevjerojatnih 183.270 eura.

Sve je počelo kada je djelatnica oštećene tvrtke zaprimila e-mail u kojem se iskazuje potreba za ažuriranjem aplikacije bankarske usluge te joj je dostavljena poveznica na kojoj to može učiniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija podvala u Zadru Pronašli lančić na ulici i uvjerili staricu (90) da je od zlata: Prevarili ju za oko tisuću eura

Nakon što je ažurirala aplikaciju, telefonski ju je kontaktirala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke te ju je uputila kako da klikom na poveznicu ažurira podatke internetskog bankarstva. Nešto kasnije obavještena je iz banke da je s bankovnog računa tvrtke obavljena transakcija za više od 180.000 eura. Djelatnica tvrtke shvatila je da je prevarena te je događaj prijavljen policiji.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na takve opake trikove prevaranata.

Pročitajte i ovo Cyber napadi - 3 Stručnjak za cyber sigurnost Nova prijevara, građani primaju mailove s potpisom ministra Božinovića da su optuženi za pedofiliju: "Igraju na strah ljudi"

"Kako ne bi postali žrtvom takvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju preko interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica", poručili su.

Ako dobijete neki sumnjivi upit, obvezno se obratite djelatnicima svoje banke kako bi se prevarante moglo što prije uloviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene