Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Strava kod Zadra: Godinama seksualno zlostavljao djevojčicu od 11 godina - ovo nije jedini slučaj

Aktualno Galerija Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 1 Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 3 Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 2 Slučajevi silovanja u Zadru, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sugovornik, otac djeteta Galerija 1/5 >>
Policija je u Zadru uhitila muškarca kojeg sumnjiči da je godinama zlostavljao maloljetno dijete. 66-godišnji muškarac zadržan je u istražnom zatvoru.

66-godišnjaka je prije pet dana privela zadarska policija. Zbog zaštite djeteta policija o slučaju ne otkriva mnogo. Kažu da je zaradio kaznenu prijavu zbog sumnje na kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Iz DORH-a Dnevniku Nove TV potvrđuju priču. I dodaju da mu je na zahtjev županijskog državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana. I to zbog osnovane sumnje da je spolno zlostavljao i iskorištavao dijete mlađe od 15 godina. I zadovoljavao pohotu pred djetetom.

Dijete je zlostavljano više godina, od svoje šeste do jedanaeste godine života.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, obitelj je živjela u kući 66-godišnjaka u najmu. I nisu rodbinski povezani. A dijete se o zlostavljanju požalilo školskom psihologu. Obitelj, doznaje Dnevnik Nove TV, nije bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.

Iz Zadra se uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić s više informacija o tome što još Centar za socijalnu skrb kaže za ovaj slučaj.

Pročitajte i ovo Potres Magnituda 4,3 Zatreslo u Dalmaciji: "Potres kao eksplozija, puklo kao u kamenolomu!"

"Kažu da nije bilo postupanja u obitelji, da za to nije bilo potrebe jer je uredna obitelj. Ali da će se sad kad znaju što se događalo, obitelji pružiti potrebnu pomoć, prije svega, psihološku", izvijestila je i dodala kako se nažalost ispostavilo da ovo nije jedini slučaj spolnog zlostavljanja djeteta u Zadarskoj županiji.

"Jer čim je zadarska policija objavila vijest o uhićenju 66-godišnjaka, javio nam se otac još jednog djeteta. Tvrdi, da je njegovo dijete godinama spolno zlostavljano. Dijete, kako nam je sam kazao, dugo nije imao kontakt s djetetom, majka nije puštala da ga viđa, a on je živio u inozemstvu. Od kad se vratio u Zadar počeo se češće družiti s djetetom, a dijete mu je kazalo što mu se događa", javila je Jurišić i dodala kako otac kaže da postoji audiosnimka, a slučaj je prije tri mjeseca prijavio policiji.

"Rekla je da je on nju pipao prstima, i da je on ljubio, i da je on njoj prijetio ako kaže njenima, materi i tome poluočuhu, da će im polomiti kosti, da će mu oni polomiti kosti. To je trajalo, to pipkanje, ljubljenje, da je ona psihički pukla i da mu je rekla da je ne ljubi, da nađe normalnu ženu koju će ljubit, a ne da maltretira nju", kazao je otac djevojčice za Dnevnik Nove TV.

Pitanje je kako je ovaj slučaj završio i je li počinitelj pronađen i uhićen?

"Koliko sam uspjela doznati, ne. Jer, u ovakvim slučajevima, informacije koje nam daje policija su šture, jer štite identitet djeteta", javila je reporterka i zaključila kako iz policije poručuju da u ovakvim slučajevima djeluju promptno.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 2 Stiglo priopćenje Oglasila se osječka policija: "Nije bilo zataškavanja, dostavili smo sve što smo prikupili"

Pokrenuta istraga protiv muškarca osumnjičenog za pedofiliju

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 66-godišnjaka zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i zadovoljavanja pohote, priopćio je u subotu DORH.

Kako se navodi u priopćenju, ŽDO u Zadru predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana.

PU zadarska nije željela iznositi pojedinosti o slučaju zbog maloljetne žrtve, a neslužbeno se doznaje da je policiju o svemu obavijestio školski psiholog kojemu se djevojčica požalila.

Detalje ove priče pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19 sati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene