Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušali ga oživjeti

Mrtav 40-godišnjak pronađen na cesti kod Slunja: U blizini se održava festival psihodelije

Momento Demento, arhiva
Momento Demento, arhiva Foto: Borna Filic/Pixsell
Muškarac je pronađen uz cestu i navodno je još bio pri svijesti, no dok je stigla medicinska pomoć umro je.

Tijelo mrtvog 40-godišnjaka pronađeno je u utorak rano ujutro na prostoru održavanja glazbenog festivala "Momento-Demento" u Donjem Primišlju kod Slunja, policijskim očevidom nisu utvrđeni tragovi nasilne smrti, a organizatori ističu da preminuli nije bio dio osoblja ni gost festivala.

Karlovačka policija izvijestila je da je dojavu o pronalasku tijela dobila jutros oko 4.40 sati te da će po nalogu Državnog odvjetništva tijelo biti prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Direktor slunjske tvrtke koja organizira festival, Tomislav Sijarto, rekao je Hini da je u utorak iza 4 sata grupa posjetitelja na cesti naišla na osobu koja na očigled nije bila dobrog zdravstvenog stanja, da je bila pri svijesti i da je pozvana hitna medicinska pomoć.

Pročitajte i ovo Arthur Emanuel Bitencourt tragedija u Brazilu Dječak se igrao na hrpi građevinskog materijala, fotografirali su ga: Nekoliko minuta kasnije bio je mrtav

Sijarto je nastavio da je ubrzo ta osoba ostala bez svijesti i da ju je hitna medicinska pomoć nastojala oživjeti, ali bezuspješno. Dodao je i kako su utvrdili da preminuli nije bio dio osoblja ni gost festivala i da je iz Ogulina pa pretpostavljaju da je na prostor na kojemu se održava "MoDem" došao preskakanjem ograde.

"Radimo najkvalitetnije što možemo i imamo sve službe na raspolaganju. Apsolutno smo profesionalno organizirani", napomenuo je Sijarto.

Dodao je da je na festivalu elektronske glazbe koji se ove godine održava od 7. do 13. kolovoza trenutačno sedam tisuća posjetitelja, od čega je 98 posto stranaca i da festival stoga mnogo znači lokalnoj zajednici s kojom organizatori odlično surađuju.

"S obzirom na toliku količinu posjetitelja, nismo u mogućnosti znati što koji od njih u nekom trenutku radi, ali možemo pružiti pomoć kada je potrebna", rekao je Sijarto.

Pročitajte i ovo Giacomo Chiapparini bizarnije ne može Grana Padano ubio vlasnika sirane: Ušao u skladište, a onda se dogodio nevjerojatan domino efekt

Ranijih je godina zabilježen slučaj nestanka posjetiteljice iz Francuske koja je naknadno pronađena mrtva, ali je Sijarto istaknuo da ona nije bila ugrožena na festivalu te da je organizatorima nemoguće pružiti sigurnost posjetiteljima izvan obuhvata manifestacije.

"Podržavamo svaku prisutnost policije i s njom maksimalno surađujemo. Kao organizatori pružamo mjere sigurnosti i pazimo da ne bude nasilja. Ako netko koristi narkotike ili alkohol, to čini na vlastitu odgovornost. Ne možemo kopati po džepovima", naveo je Sijarto.

"MoDem" se održava svake godine od 2012.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene