Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slavonski Brod: U kanalu pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata otkriveno je u kanalu Mrsunji u naselju Jelasu samo nekoliko stotina metara od središta Slavonskoga Broda.

O pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava policiju su izvijestili radnici koji uređuju kanal pa su odmah pozvani prirotehničari.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Slika nije dostupna Policija u akciji FOTO Evo kakvo je sve oružje i streljivo uništeno ovog tjedna u Slunju

Načelnik policije u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi Ivica
Veselčić izjavio je kako su 'pirotehničari PU-a u pregledu pronašli 11 ručnih bomba, dvije topničke mine, dva tromblonska zrna, po jednu minobacačku minu i raketu za ručni bacač te oko 300 komada raznog streljiva'.

O načinu uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava bit će odlučeno sutra.

Načelnik Protueksplozijskog odjela u Ravnateljstvu policije Neven Juričić, koji je popodne sa suradnicima obišao teren, rekao je da su u dužini od oko 200 metara minsko-eksplozivna sredstva otkrivena na 15 lokacija.

'Pronađena je veća količina zaostalih neeksplodiranih ubojnih sredstava. Neka od njih su nagrižena pa kad se pomiču, postoji opasnost da eksplodiraju', dodao je Juričić.

Nalaze se vrlo blizu kuće, od trafostanice su udaljena petnaestak metara, a vidjeli smo i o kojim je sredstvima riječ i otprilike utvrdili u kakvu su stanju, te sada još trebamo u Policijskoj upravi utvrditi 'gradivo' i odlučiti o daljnjem postupku, kaže Juričić. 

Prostor će tijekom noći osiguravati policija.

Kad odlučimo kako ćemo ukloniti eksplozivna sredstva, u dogovoru s gradskim vlastima, policijom i svim mjerodavnima, bit će donesena i odluka o mogućoj evakuaciji stanovnika iz obližnjih kuća, rekao je Juričić, ocijenivši kako bi sav posao mogao biti gotov sutra.

Područje na kojem su pronađena minsko-eksplozivna sredstva nalazi se tristotinjak metara od središta Broda i stotinjak metara od graničnog prijelaza s BiH. Pretpostavlja se da pronađena minsko-eksplozivna sredstva potječu iz Domovinskog rata. No temeljitim pregledom pronađenog materijala utvrdit će koje su komade ondje odbacili neodgovorni građani, poput streljiva, a koji su tamo još od rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene