Foto: Facebook
Foto: Facebook Foto: Facebook

Šibenski liječnik Dražen Grgić koji se u lipnju vratio s plovidbe Atlantikom, na Karibima se po svemu sudeći susreo s trojicom hrvatskih državljana koji su prije par dana uhićeni na Kanarima zbog krijumčarenja skoro tone kokaina.


Kako neslužbeno doznaje Šibenik.in, trojica uhićenih su sa šibenskog područja, a doktor Dražen Grgić im je ispričao kako je izgledao susret s ekipom čiji pravi razlog plovidbe nije ni slutio.

Vezani članci Uzgajao marihuanu kod Zagreba - 4 Pao "ratar" kod Zagreba: Policija u obiteljskoj kući pronašla improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane Kokain, ilustracija Cijena je stabilna, a čistoća raste: Kokain u Europi nikad dostupniji, dileri se u pandemiji prebacili na dostavu

Doktor Dražen Grgić je naime pet mjeseci jedrio iz Šibenika do Brazila i nazad u sklopu akcije ‘Čisto more, čisto srce’ kako bi pomogao SOS Dječjem selu Hrvatska, potvrdio je za ŠibenikIN da je na Karibima, točnije na otoku Martinique, krajem travnja susreo tročlanu posadu jedrilice čiji se naziv poklapa s nazivom jedrilice koju je specijalni tim španjolske 'Guardia Civil' presreo 8. rujna u međunarodnim vodama, nakon čega je jedrilica dotegljena na Kanarsko otočje gdje je na njoj pronađeno ukupno 980 kilograma kokaina visoke čistoće vrijednosti preko 40 milijuna eura.

Tročlana ekipa, u kojoj je bio i vlasnik jedrilice, Grgiću je prodala priču da jedrilicu moraju transferirati iz Hrvatske na Martinique zbog prodaje. No, navodni kupac u međuvremenu je tobože otkazao dogovor.

"Od prvog kontakta s tom ekipom sve mi je bilo čudno. Bilo je to u ožujku kada su sve luke bile zatvorene zbog korone i oni su tražili način da se vrate u Hrvatsku, a nisu bili dobro opskrbljeni. Javili su mi da će doći na Karibe u opskrbu pa da se svi skupa vratimo u Hrvatsku. Meni je bilo jako drago što ću se susresti s jedrilicom sa šibenskom posadom", priča Grgić koji je susret i dokumentirao.  

Tročlanu posadu na Martiniqueu su zadržali kvarovi te je doktor Grgić put ipak odlučio nastaviti sam.

"Nisam htio gubiti vrijeme budući da mi se cijelo putovanje odužilo zbog situacije s koronavirusom, a prijetili su i uragani. Oni su ostali u Martiniqueu i tu je priča završila. Momci su bili simpatični, žao mi je što su upetljani u nešto takvo", zaključio je Grgić.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor nije  mogla potvrditi jesu li trojica uhićenika sa šibenskog područja.

"To je na nivou ravnateljstva MUP-a, šibenska policija bila je uključena u smislu pretraga kuća na našem području", kazala je kratko Kosor.