Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija DOHA u Osijeku

Razbijen lanac krijumčara cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcijom DOHA osječka policija razbila je lanac krijumčara cigareta za koje se sumnja da su od travnja do kraja kolovoza iz BiH i Srbije u Hrvatsku ilegalno prevezli 70 tisuća kutija raznih cigareta i time oštetili državni proračun za najmanje 1,35 milijuna kuna.

Tri su osobe privedene u istražni centar osječkoga Županijskoga suda, a ostalih 13 članova krijumčarske skupine branit će se sa slobode, doznaje se u osječkoj policiji, koja osumnjičene tereti za ukupno 55 kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora. Time su, kažu u policiji, na ime trošarina, PDV-a i posebnog poreza na promet duhanskih prerađevina oštetili državni proračun za najmanje 1,35 milijuna kuna.

Završni dio akcije izveden je 26. i 27. kolovoza, kada je provedena kriminalistička istraga nad 24 osobe.

U akciji je pregledano 30 stanova i drugih prostorija te osobnih automobila, pri čemu je pronađeno i oduzeto više od 6000 kutija raznih vrsta cigareta i 34 kilograma sitno rezanog duhana, manja količina marihuane, dva računala i dva osobna automobila kojima su se krijumčarile cigarete. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene