Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja traju i dalje

Velika akcija policije: Zbog utaje poreza uhićeno desetak osoba – "Uvozili su automobile iz Njemačke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Varaždinske i Međimurske županije u tijeku je velika policijska akcija. Uhićeno je desetak osoba, no konačan broj uhićenih mogao bi biti veći. Svi oni osumnjičeni su za utaju poreza.

Međimurska i varaždinska policija krenule su u veliku akciju uhićenja zbog utaje poreza nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljeni Raskrinkani utajivači poreza: Radili su sve kako ne bi morali platiti, oštetili državu za više od 750 tisuća eura Ilustracija Istraga u tijeku Umirovljenica prihvatila rad na platformi, uplaćivala novac na više računa: Ubrzo ostala bez 33.000 eura

"Trenutačno je u tijeku opsežna akcija u kojoj sudjeluju Porezna uprava, Carina, PU varaždinska i PU međimurska. Radi se o kaznenim djelima vezanima za gospodarski kriminal, točnije utaju poreza", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal.

Doznajemo da je kriminalističko istraživanje provedeno nad više osoba i tvrtki s područja dvije županije. "Uhićenja su u tijeku, osobe se sumnjiči da su uvozile automobile iz Njemačke i krivotvorile isprave, odnosno utajile porez", objasnio je Gačal.

Za sada je uhićeno desetak osoba, no taj bi se broj mogao povećati s obzirom na to da akcija traje i dalje. Na terenu su, s policajcima, djelatnici Carine i Porezne uprave. Više detalja o ovoj akciji policije očekuje se tijekom srijede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene