Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla od ugriza poskoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općoj bolnici Zadar u četvrtak oko 9,30 sati preminula je Marija Miljanić, 69-godišnja mještanka Kruševa kod Obrovca koju je u srijedu poslijepodne dok je brala travu ugrizao poskok.

Nakon ugriza, unesrećena žena prevezena je u obrovački Dom zdravlja gdje je dobila protuotrov, a odmah nakon toga na Odjel intenzivne njege u Opću bolnicu Zadar gdje je jutros preminula.

U bolnici se doznaje da je poskok ugrizao ženu izravno u venu na desnom skočnom zglobu.

U PU zadarskoj nisu otkrili identitet stradale žene, no neslužbeno se doznaje da je unesrećena Marija Miljanić iz istoimenog zaseoka u Kruševu kod Obrovca.

Obrovački liječnik Goran Jusup tvrdi da nije bilo propusta u njegovoj intervenciji u slučaju žene koja je preminula u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica zmijskoga ujeda jer je odmah, po dojavi, liječnički tim iz obrovačkog Doma zdravlja došao na mjesto događaja i ženu prevezao u zadarsku bolnicu.

Zadarska javnost već je počela postavljati pitanja je li bilo propusta u liječničkom tretmanu Marije Miljanić iz Kruševa, koju je ujeo poskok jučer oko 18 sati dok je brala travu.

- Teren na kojemu se to dogodilo nije bio posve pristupačan. Čim smo došli i preuzeli ženu, odlučio sam ju prevesti u zadarsku Opću bolnicu. To je bio najlogičniji potez s obzirom na to da se serum (protuotrov) ne može tako jednostavno dati u toj situaciji bez opasnog rizika. Za davanje protuotrova potreban je cijeli liječnički tim koji ja nisam imao, rekao je Jusup.

Napominje da je ženu doveo živu na Kirurški odjel Opće bolnice Zadar, da je živjela do jutros te da je najvjerojatnije zmija ispustila visoku koncentraciju otrova u njezino tijelo.

Jusup kaže da ove godine u obrovačkom Domu zdravlja nije bio nijedan slučaj da se davalo serum žrtvama zmijskog ujeda, ali da jest prošle godine kada se serum davao uz nazočnost liječničkog tima.

Unesrećenoj ženi na Odjelu intenzivne njege, od trenutka kada je dovezena pa tijekom noći do jutros, čak je osam puta davan protuotrov, ali je došlo do zatajenja vitalnih organa te je preminula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene