Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Kaštelima kod Splita pljačkaši su uz prijetnju oružjem zaskočili poštara. U njegovoj torbi bila je prilična količina novca jer je u tijeku podjela mirovina.


Policija je jutros posve blokirala područje iznad Kaštel Štafilića kod Splita. Pošta i policija ne iznose detalje. No, 24-godišnji poštar u je torbi izgleda nosio priličnu količina novca.

Vezani članci Ilustracija Od rujna rastu prosječne mirovine: Donosimo tko će najviše profitirati Usklađivanje mirovina - 2 Umirovljenici će u rujnu primiti rekordan iznos usklađivanja mirovina

Poštar je napadnut s leđa ovdje na pustom terenu. Policija je cijelo jutro pregledavala teren u potrazi za nekim tragom. Iako predio Bijaći - Sveta Marta sa ceste izgleda pusto, gore ima stanovništva kojem je poštar izgleda nosio mirovine. Do njih se nije moglo jer je policija blokirala put u naselje. Sigurno je, mirovine danas nisu dobili, a dok sustav ne nadoknadi novac morat će čekati. No, u cijelim Kaštelima se odmah pročulo za napad na poštara u Bijaćima.

Ovakve priče preplašili su se i svi drugi umirovljenici koji su jutros čekali mirovine. Kolege napadnutog poštara jutros su na drugim područjima ipak uredno podijelili mirovine, no , nisu željeli pričati, brzo su palili motocikl i odlazili.

Mnogi se boje sve veće tuge na jugu i porasta kriminala u krizi. Dok policija traga za pljačkašima, ostaje pitanje može li se pružiti bolja zaštita poštarima koji okolo nose torbe pune novca bez ikakva naoružanja i sredstava za obranu?

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju