Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mutni poslovi u Otočcu

Pri primopredaji 10 kg heroina uhićen Kosovar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ličko-senjska policija uhitila je 36-godišnjeg kosovskog državljanina pod sumnjom da je u Otočac dovezao 10 kilograma heroina i predao ga austrijskom državljaninu koji je poslije uhvaćen na graničnom prijelazu u Gruškovlju u Sloveniji.

Policija je utvrdila da je 36-godišnjak u utorak dovezao u Otočac drogu, skrivenu u spremnik 'VW passata' njemačkih oznaka i predao ju 19-godišnjem austrijskom državljaninu koji je uhvaćen isti dan pošto je iz Hrvatske prešao u Sloveniju. Slovenska policija je izvijestila da je u 'mazdi' austrijskog državljanina pronašla deset kilograma heroina skrivena u velikom drvenom zvučniku. Austrijanac je razotkriven jer je policajcima i carinicima djelovao neobično i zbunjeno, izvijestila je slovenska policija, po čijoj procjeni zaplijenjeni heroin 'na ulici' postiže cijenu od pola milijuna eura.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija preplavio crno tržište Alarm zbog droge jače i od heroina: Ubojita dva do tri miligrama, teško ga je dozirati...

Ličko-senjska policija kriminalističku obradu nad kosovskim državljaninom provela je u suradnji s hrvatskim ravnateljstvom policije i slovenskim MUP-om. U njegovu automobilu pronađeno je 14 tableta s popisa droga. Uz kaznenu prijavu on je večeras priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću koji mu je odredio zadržavanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene