Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponzijeva shema

Preminuo Bernie Madoff, jedan od najvećih prevaranata u povijesti: Klijente je oštetio za više milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bernie Madoff (82), financijer koji se izjasnio krivim za orkestriranje najveće Ponzijeve sheme u povijesti, preminuo je u federalnom zatvoru.

Bernie Madoff preminuo je u federalnom medicinskom centru u Butneru, Sjevernoj Karolini, navodno prirodnom smrću, prenosi The Guardian.

Prošle godine, Madoffovi odvjetnici pokušali su ga osloboditi iz zatvora tijekom pandemije koronavirusa, kazavši da imao bolest bubrega u završnoj fazi, kao i druga kronična medicinska stanja. Zahtjev je odbijen.

Madoff je priznao da je prevario tisuće klijenata za milijarde dolara u ulaganjima tijekom desetljeća. Povjerenik kojeg je odredio sud vratio je više od 13 milijardi dolara od procijenjenih 17,5 milijardi koje su ulagači uložili u Madoffovo poslovanje.

Pročitajte i ovo Online prijevara lažnog vojnika - 8 ne nasjedajte! "Američki vojnik u Afganistanu" prevario Slavonku, pogledajte kako ju je olakšao za čak 220.000 kuna

Pročitajte i ovo Medicinska sestra, ilustracija Priča za filmski scenarij ''Ne mogu ni opisati što nam je napravila'': Javili se deseci ljudi koje je prevarila lažna medicinska sestra, no zadnja žrtva bila je presudna za njezino uhićenje

Za vrijeme uhićenja, lažni izvještaji su govorili klijentima da imovina vrijedi 60 milijardi dolara.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene