Bernie Madoff
Bernie Madoff Foto: Afp

Bernie Madoff (82), financijer koji se izjasnio krivim za orkestriranje najveće Ponzijeve sheme u povijesti, preminuo je u federalnom zatvoru.


Bernie Madoff preminuo je u federalnom medicinskom centru u Butneru, Sjevernoj Karolini, navodno prirodnom smrću, prenosi The Guardian.

Prošle godine, Madoffovi odvjetnici pokušali su ga osloboditi iz zatvora tijekom pandemije koronavirusa, kazavši da imao bolest bubrega u završnoj fazi, kao i druga kronična medicinska stanja. Zahtjev je odbijen.

Madoff je priznao da je prevario tisuće klijenata za milijarde dolara u ulaganjima tijekom desetljeća. Povjerenik kojeg je odredio sud vratio je više od 13 milijardi dolara od procijenjenih 17,5 milijardi koje su ulagači uložili u Madoffovo poslovanje.

Online prijevara lažnog vojnika - 8 "Američki vojnik u Afganistanu" prevario Slavonku, pogledajte kako ju je olakšao za čak 220.000 kuna

Medicinska sestra, ilustracija ''Ne mogu ni opisati što nam je napravila'': Javili se deseci ljudi koje je prevarila lažna medicinska sestra, no zadnja žrtva bila je presudna za njezino uhićenje

Za vrijeme uhićenja, lažni izvještaji su govorili klijentima da imovina vrijedi 60 milijardi dolara.